• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 6694
 • 0 коментара
 • Печат

Шоколадови листа

 

 


В този пост ще покажа как можете да си направите шоколадови листа. Много са лесни, ефектни и вкусни. За целта са ви необходими няколко листа от роза ,малко стопен шоколад и четка за рисуване.

* Първо стопете шоколада на водна баня. Напомням основните правила, които трябва да спазвате когато разтопявате шоколад :

В никакъв случай водата не трябва да завира.

Не слагайте шоколада в метален съд. Ползвайте порцеланова или стъклена купа.

Внимавайте да не попадне вода в него.

* Винаги темперирайте шоколада, ако искате той да се отлепя лесно и да остане лъскав. Не е нужно да имате термометър за шоколад за да направите това. Сега ще ви обясня как става. Стопете 2/3 от шоколада и добре разбъркайте до хомогенност. След това прибавете останалите парченца шоколад. От топлината на вече стопения шоколад те ще се размекнат и също ще се стопят. Разбъркайте отново добре.Това е.

* Разбира се, можете да разтопите шоколад и в микровълновата фурна, но трябва много да внимавате - опасността да загори е голяма. Задължително трябва да намалите фурната на минимална мощност. Аз понякога ползвам дори функцията за размразяване за тази цел. Но за да сте сигурни, стопете го на водна баня.

* Измийте листата и добре ги подсушете. Нанесете с четчица внимателно шоколада по вътрешната страна на листата. Там жилките са по-изпъкнали и ще се отпечатат по-релефно върху шоколада. Оставете листата да се втвърдят първо на стайна температура, а след това ги приберете в хладилника.

* Внимателно отлепете листата като започнете откъм дръжката. Ако при отлепването листото се счупи, просто намажете пукнатината с малко шоколад и отново оставете да се втвърди. Съхранявайте листата в хладилник до момента на използване без да отлепвате зелените листа предварително. Направете това преди самото украсяване на сладкиша.
* Можете да използвате всякакви листа, стига да не са от отровни растения и да не са мъхави. Добре е листата да са по-жилави и дебели. Ако са много тънки няма да се отлепят добре.

Това е всичко. Сами виждате,че е лесно. Опитайте и вие.

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли листа украси шоколад

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus