Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2096
  • Печат

Шоколадови бисквити

 

 


Продукти за около 20 двойни бисквити

125 г меко масло
70 г пудра захар
3 жълтъка
250 г брашно
1 пак.ванилия
щипка сол

200 г натурален шоколад
100 г лешници

Приготвяне

*  Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. Добавете един по един трите жълтъка, а след това ванилията и солта. Пресейте брашното и бързо омесете еластично тесто. Оставете масленото тесто за един час в хладилник.

*  Нарежете шоколада на парченца. За всяка бисквита направете от тестото топче  голямо колкото орех.Притиснете го между дланите си за да получите тънка питка.Сложете по средата парченце шоколад.

 

 *  Прищипете краищата за да се затвори добре бисквитата и я дооформете с пръсти.


 

 *  Изпечете бисквитите върху домакинска хартия в предварително загрята на 180* фурна за около 12 - 15 минути до порозовяване.

*  Счукайте ядките на дребни парченца и ги запечете докато порозовеят леко. Разтопете на водна баня останалия от пълнежа на бисквитите шоколад. Намажете с него напълно изстиналите бисквити и ги поръсете с ядките.

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли сладки шоколад

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 16 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus