Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2067
  • Печат

Шоколадова торта с подправки

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_-cake_-with_-spices_2.jpg

 

Честито Рождество, скъпи читатели! 

 
От сърце ви желая много любов, здраве и късмет! Бъдете здрави, обичайте се и се радвайте на малките неща, които ви заобикалят.
 
 Весели празници! Бог да ви пази!
 
 

b2ap3_thumbnail_chocolate_-cake_-with_-spices_3.jpg

 

Продукти за блата

50 г натурален шоколад
50 г масло
6 яйца
120 гзахар
75 г фино смлени бадеми
30 г брашно

 

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_-cake_-with_-spices_6.jpg

 

Продукти за сиропа

100 г захар
150 мл вода
пръчка ванилия
малка пръчка канела
1 - 2 чили чушки
3 гвоздейчета карамфил
1 звездичка звезден анасон
3 - 4 шушулки кардамон

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_-cake_-with_-spices_4.jpg

 

Продукти за крема

150 г натурален шоколад
200 г меко масло
150 г пудра захар
ванилия
30 г пресято какао
2 с.л. ром
150 мл течна сладкарска сметана

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_-cake_-with_-spices_1.jpg

Приготвяне

* За блата стопете на бавен огън в съд с незалепващо покритие маслото и шоколада. Разбъркайте и оставете да се охладят.

* Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината от захарта на пухкав крем, а белтъците на сняг с останалата захар.

* Към жълтъците сипете маслото и шоколада и разбъркайте. Смесете брашното със смлените бадеми и започнете постепенно да ги прибавяте към шоколадовата смес, като ги редувате с разбитите белтъци. Бъркайте леко и внимателно с бъркалка, а не с миксер.

* Постелете тортена форма 26 см с хартия за печене и загрейте фурната на 170*.

* Сипете вътре тестото и го изпечете за около 35 - 40 минути. Оставете блата добре да изстине, а след това го разрежете хоризонтално на две части.

* За сиропа варете 5 минути заедно всички съставки. Оставете го да се охлади и прецедете. Ако не обичате комбинацията чили - шоколад пропуснете лютите чушки. Подправките може да подберете според вкуса си.

* За крема първо стопете на водна баня или в слаба микровълнова фурна шоколада, начупен на парченца. Разбъркайте и го оставете да се охлади.

* Разбийте на пухкав крем маслото, пудрата захар  и ванилията. Прибавете какаото, а клед това шоколада и рома. Разбъркайте добре с миксер.

* Разбийте на сняг сметаната и внимателно я смесете с масления крем.

* Сглобете тортата като сиропирате едната част от блата и го намажете с половината крем. Върху него сложете втората половина от блата и отново сиропирайте. С останалия крем намажете отстрани и отгоре цялата торта. Украсете по желание. Аз избрах много семпъл вариант, реших да я оставя "рошава" и гарнирах с мандарина и подправките от сиропа. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_-cake_-with_-spices_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа торти

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus