Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5660
  • Печат

Шоколадова лава

 

Продукти за 8 десерта

200 г натурален шоколад
200 г масло
140 г захар
40 г брашно
4 яйца
ванилия

Приготвяне

* Стопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади.

* Разбийте леко яйцата с вилица и ги разбъркайте с шоколадовата смес. Накрая добавете ванилията и брашното.

* Намажете с масло и посипете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и поставете формичките във фризера поне за 1 час преди печене.

* Изпечете сладкишите в предварително загрята фурна на 220* само за 12-13 минути. Спазвайте абсолютно температурата и минутите при печенето. Целта е бързо да се получи твърда обвивка, а вътрешността да остане течна.

* Това е един изключителен десерт. Правих го вече няколко пъти. Много лесно се приготвя и е удобен, защото може да си стои във фризера ви и за го изпечете когато ви се дояде нещо сладичко. Препоръчвам ви го наистина горещо. Разбира се, може да го направите на момента и да го изпечете без да замразявате, но е добре все пак да е малко охладен за да се получи именно топлинния шок. Той прави вътрешността течна, а обвивката изпечена. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Жана Вторник, 15 Септември 2015

    Браво!

    Това е Лава Кейкът с главни букви! Идеалната, съвършена рецепта!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 15 Септември 2015

    RE:Браво!

    Нали! Лесно, бързо и безотказно качествено. Французите си знаят работата, не напразно са номер едно в кулинарията. Благодаря ти, Жане. Да ви е сладко на всички у дома!

  • Гост
    Мими Неделя, 27 Септември 2015

    :)

    От зададените продукти колко кекчета излизат горе - долу :p

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 28 Септември 2015

    RE::)

    Мими, още в началото на рецептата съм написала, че са за 8 порции. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Ива Неделя, 22 Ноември 2015

    Ако се замразят във фризера, какво е времеето за печене? Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 24 Ноември 2015

    Ами толкова е пак, Иве. Между 13 и максимум 15 минути. Зависи все пак каква ти е фурната. Нали знаеш, всички са различни... Най-добре е да наблюдаваш десерта по време на печене. Като се надигне и краищата му започнат да се отлепват е готов. Но внимавай, за да има течна вътрешност трябва като го пипнеш в средата да е много мек, да усещаш, че вътре е течно.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 27 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus