• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Кексове и мъфини
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4076
  • 2 коментара
  • Печат

Шоко кексчета с крем сирене и карамел

 

 Продукти

125 г меко масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
200 мл прясно мляко
2 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
12 -14 меки карамелови бонбона - тип "Лакта"
100 г фино крем сирене

Приготвяне

* Разбийте на крем захарта с маслото и прибавете яйцата. Постепенно налейте прясното мляко. Накрая сипете и брашното, пресято с какаото, бакпулвера и ванилията.

* Напълнете с тестото хартиени формички за мъфини 2/3 от обема им. В средата сложете по 1 ч.л.от сиренето, а върху него по един бонбон. Върху бонбона сипете по 1 с.л. от тестото.

 

* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна. Като са леко топли карамелът е стопен и е като сос, а сиренето си остава плътно. Ако ползвате по-твърди бонбони те ще си останат цели, аз май тях ги обичам повече. Да ви е сладко!

Източник - сп."Меню"

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Валентина Неделя, 17 Февруари 2019

    Йоли, здравей! Пробвах да направя тези мъфини, но след изпичането като обеля хартията, карамелът остава на хартията и мъфинът се оказва с дупка отдолу, някакви съвети за да не се случва това следващия път?
    Проблемът го има и при напълно изстинали мъфини.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 17 Февруари 2019

    Здравей, Вале. Първо да ти благодаря, че опита. Надявам се въпреки залепталия карамел да си ги хапнете и да ви харесат на вкус.
    Проблемът е в самите карамелени бонбони.Тези, които аз бях купила бяха съвсем сухи и ронливи. След изпичане не се разтекоха изобщо, просто се тропиха. На мен ми се щеше да се получи като течен каламел, но те не само, че не се разтекоха, ами напълно изчезнаха. Има бонбони, които са лепкави и се превръщат в карамелен сос. Може би затова така е станало при теб. Направо ми е странно, че карамелът е стигнал чак до хартията, не би трябвало да се разтече настрани. А за дупката, получава се, ако печенето е било по-дълго. Самото сирене се изпича и втвърдява, а не остава кремообразно. Свива се и се образува кухина. Малко печене им трябва на тези кексчета, тестото не е много и бъро се изпича. ще ги пробвам и аз отново и ще пиша по-подробно. Благодаря ти още веднъж!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus