Публикувано от в в Споделено
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 960
  • Печат

Шоколадов Своге-тарт с малини

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_tart_2d.jpg


Продукти за форма 26 см

Основа

100 г меко масло
50 г пудра захар
ванилия
2 жълтъка
50 г ситно нарязан шоколад Своге 65%
180 г брашно
20 г нишесте
2 щипки сол

Крем

250 мл течна сметана
200 г начупен на парченца шоколад Своге 65%
25 г глюкоза
50 г масло
малини
мента

Приготвяне

* За основата разбъркайте маслото, пудрата захар и ванилията. Добавете жълтъците и отново разбъркайте. Сипете шоколада. Смесете брашното заедно с нишестето и солта. Сипете го на части в маслената смес и за кратко омесете маслено тесто. Покрийте форма за пай с хартия за печене и разпределете на части тестото. С пръсти притиснете и оформете гладка основа с борд. Надупчете с вилица маслената кора и изпечете за около 20 минути в загрята на 170* фурна.

* За крема затоплете до кипване сметаната. Прибавете шоколада и разбъркайте до гладкост. Оставете настрана за 2-3 минути, след което добавете глюкозата и маслото. Разбъркайте всичко много добре и изсипете крема върху маслената основа. Приберете в хладилника за 2 часа. Преди сервиране украсете с малини и прясна мента. Да ви е сладко!

*** От посочените продукти може да направите малки тарти или тарталетки. Основата може да изпечете няколко дена предварително. Ако нямате глюкоза я пропуснете, но от нея консистенцията на крема става много мека, фина и с кадифена структура.

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 15 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus