Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1426
  • Печат

Шафранови морски шишчета

 

Продукти за 4 порции

200 г филе от риба
16 пресни скариди
200 г почистени миди
2 филии сух бял  хляб
3 - 4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 - 3 с.л. зехтин

Марината

2 щипки шафран
мащерка
розмарин
лимонова кора
3 с.л. бяло вино
1 с.л.зехтин
сол на вкус
бял пипер


Приготвяне

* Нарежете рибата на хапки. Смесете я в купа заедно със скаридите и мидите. Подправете със сол и пипер. Накиснете шафрана в бялото вино за 20 минути и го излейте при морския микс.  Полейте с малко зехтин и овкусете с розмарин, мащерка и лимонова кора. Приберете купата в хладилника и оставете всичко да се маринова за 30 минути.

* Нарежета хляба на крутони. Пасирайте мегданоза, чесъна и зехтина на сос и го объркайте с хляба.

* Нанижете морските дарове и хляба на шишчета като ги редувате. Изпечете на силно загрята скара, барбекю или тиган - грил за по 2 - 3 минути от  всяка страна. Сервирайте шишчетата горещи с лимонов  сок и свежа салата. Да ви е сладко!

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: скариди сьомга шафран

Йоланта Делибозова

  • Drago
    Drago Неделя, 23 Февруари 2014

    Ммм... пу горното да е за мен! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 23 Ноември 2014

    Всичките са за теб! Още веднъж искам да ти благодаря за безценната помощ при създаването на този сайт. Без теб нямаше да се справя! Ти си прекрасен!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 22 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus