• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2799
  • 5 коментара
  • Печат

Сьомга-бисквити

 

b2ap3_thumbnail_salmon_biscuits_1.jpg


Продукти за 12 бисквити:

120 г брашно
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. ситно нарязан зелен лук
настъргана кора от 1/2 лимон
1/4 ч.л. сол
черен пипер
100 г много меко масло
1 яйце
100 г нарязана на дребно пушена сьомга

Приготвяне:

* Надали има по-лесна и кратка за приготвяне рецепта. Сложете всички продукти заедно в купа и разбъркайте добре с лъжица. Това е. По желание може да охладите тестото за 30 мин. преди печене.

* Загрейте фурната на 170*. Покрийте тава с хартия за печене. С лъжица разпределете рибеното тесто на 12 купчинки. Изпечете бисквитите за около 15 минути. Сервирайте леко топли или охладени. Да ви е сладко!

*** Реших да изпека бисквитите съвсем малки и да ги поднеса с настъргана краставица, крем-сирене със зелен лук и парченце пушена сьомга. Аранжирах всичко в лъжици. Една-две каперси, малко чили чушка и бисквитките се преобразиха в празнично предястие. Разбира се, рецептата е само за бисквитите, но ако се доверите на въображението си може да ги превърнете в нещо наистина специално. Импровизирайте! Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salmon_biscuits_2.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Fruits4Sofia Четвъртък, 07 Декември 2017

    Уникално вкусно и красиво

  • Yoli
    Yoli Събота, 09 Декември 2017

    Много се радвам, че ти хареса! Благодаря ти!

  • Светулка
    Светулка Петък, 15 Декември 2017

    Йолинка, мила! Ако знаеш колко навреме ми идва тази рецепта, тъкмо за празниците. При това с любимата ми сьомга! Вкусно, много вкусно, а снимката ти - нямам думи! Колко красота! Аз вече направих "генерална репетиция" с бисквитките и ще ги правя пак за Коледа. Това, с което си ги посипала шафран ли е? На това ми пролича. И каперси виждам. Търся много малки стъклени купички/чинийки да ги сложа в подобна комбинация. В лъжички няма да стане, макар, че на снимката е много красиво и оригинално. Ако имаш някаква идея в какво да ги сложа, казвай бързо. и още е дин въпрос. Сьомгата се комбинира много добре с пресен копър. Мислиш ли, че мога да сложа следващия път в тестото за бисквити, или не се комбинира добре с магданоза? Прегръдки и целувки от мен с най-сърдечни пожелания за прекрасен завършек на тази година и още по-хубава и щастлива 2018!

  • Yoli
    Yoli Неделя, 17 Декември 2017

    Много се радвам, че ти хареса, Светле. И че опита. Знам, че много обичаш сьомга! Винаги може да аранжираш персонално в малки чинийки или купички. Но бих те посъветвала да сложиш малко повече брашно в тестото, да го охладиш под форма на руло и да го нарежеш на кръгли бисквити. Така ги изпечи и ги ползвай като основа. Върху тях може да шприцоваш крем-сирене и да гарнираш с каперси и сьомга.
    Това отгоре не е шафран, а чили-чушки. Така ги продават, като косми са направо. Много са приятни, харесвам ги.
    В тестото не слагай копър, назевисимо, че добре кореспондира с вкуса на рибата. Прекалено е активен като аромат, ще надделее. Но ще е много добре да го използваш в пресен вариант като украса.
    Весели празници и на теб, мила.

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 18 Декември 2017

    Благодаря, Йолинка! Ах, душица си ми ти! Каква прекрасна идея за рулото. Аз не бих се сетила. Непременно ще последвам всичките ти съвети. Не зная дали при нас има чили чушки на конци, но това не е най-важно. Ще изненадам всички с тази разкошотия. Целувки!!!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 19 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus