- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 2131
- 0 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Салата с пармезанови скариди
Продукти за 4 салати
600 г едри скариди - бланширани или сурови
50 г настърган пармезан
1 авокадо
2 пера пресен лук
2 пера пресен чесън
2 шепи листа спанак
1 малка салата Айсберг
2 стръка селъри
настъргана лимонова кора
Дресинг
сол, бял пипер, лимонов сок и зехтин на вкус
Приготвяне
* В тефлонов тиган сипете по 1 ч.л. от настъргания пармезан и изчакайте да се стопи. В средата на стопеното сирене сложете по една скарида. С шпатула отлепете сиренето и го увийте около скаридата докато е топло. Може да си помогнете и с вилица за да не се изгорите. Извадете пармезановите скариди в чиния.
* Накъсайте салатата и спанака на едри парчета и ги разпределете в чинии. Нарежете лука и чесъна, авокадото и селърито на по-едри парчета. Сложете ги върху салатата. Гарнирайте със скаридите, поръсете с настъргана лимонова кора и залейте с дресинг. Да ви е сладко!
последно модифициран в