• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2037
  • 0 коментара
  • Печат

Салата с пармезанови скариди

 

b2ap3_thumbnail_salata_skaridi1.jpg

 

 Продукти за 4 салати

600 г едри скариди - бланширани или сурови
50 г настърган пармезан
1 авокадо
2 пера пресен лук
2 пера пресен чесън
2 шепи листа спанак
1 малка салата Айсберг
2 стръка селъри
настъргана лимонова кора

Дресинг

сол, бял пипер, лимонов сок и зехтин на вкус

 

b2ap3_thumbnail_salata_skaridi2.jpg

 

Приготвяне

* В тефлонов тиган сипете по 1 ч.л. от настъргания пармезан и изчакайте да се стопи. В средата на стопеното сирене сложете по една скарида. С шпатула отлепете сиренето и го увийте около скаридата докато е топло. Може да си помогнете и с вилица за да не се изгорите. Извадете пармезановите скариди в чиния.

 

b2ap3_thumbnail_salata_skaridi3.jpg

 

 * Накъсайте салатата и спанака на едри парчета и ги разпределете в чинии. Нарежете лука и чесъна, авокадото и селърито на по-едри парчета. Сложете ги върху салатата. Гарнирайте със скаридите, поръсете с настъргана лимонова кора и залейте с дресинг. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salata_skaridi4.jpg

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 19 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus