Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1353
  • Печат

Салата с пълнена круша

 

b2ap3_thumbnail_pear_-salad_1.jpg

 

Продукти за 4 салати

2 круши
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал, ементал или друго твърдо сирене
1 яйце
1 с.л. заквасена сметана
1 с.л. галета
орехови ядки
1 голяма зелена салата

Дресинг

2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. горчица
1 ч.л. мед
1/3 ч.л. смлян сух кориандър
4-5 с.л. вода
сол на вкус

 

b2ap3_thumbnail_pear_-salad_4.jpg

 

Приготвяне

* Разполовете крушите и ги издълбайте с малка лъжичка. Настържете сирената и ги смесете със сметаната, яйцето и галетата. Напълнете крушите с връх.

* Изпечете ги под загрят грил докато сиренето се стопи и зачерви. Не печете в нормално загрята фурна за да не омекнат много крушите. Целта е да се сготви само плънката, а плода да остане твърд и леко хрупкав. Ако все пак предпочитате и крушите да са меки, изпечете ги в предварително загрята фурна на 200* до зачервяване на пълнежа.

* Смесете всички съставки за дресинга и опитайте на вкус. Ако желаете увеличете количеството на балсамовия оцет.

* Накъсайте салатата в 4 чинии, посипете със сурови орехови ядки и с парченцата от издълбаните круши. Залейте с дресинга. Върху всяка салата сложете по половинка круша. Много вкусно става, ако преди поднасяне залеете с балсамова редукция. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pear_-salad.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: круши салати

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus