Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4433
  • Печат

Салата от моркови и ябълки

 

b2ap3_thumbnail_carrot_-salad_2.jpg

 

Продукти за 4 порции

400 г моркови
сол на вкус
1 с.л. захар
1 кисела ябълка
сок от 1 лимон
2- 3 с.л. зехтин
20 мл ябълков сок
2 с.л. стафиди
2 с.л. кедрови ядки
рукола за гарниране

 

b2ap3_thumbnail_carrot_-salad_5.jpg

 

 Приготвяне

* Нарежете морковите на дълги тънки ленти. Посипете ги със сол и захар и ги оставете да престоят 15 минути. Отцедете ги и ги подредете в чиния.

* Накиснете стафидите в ябълковия сок за 10 минути, след което ги отцедете.

* Към морковите прибавете ябълката, нарязана на чипс, стафидите и кедровите ядки.

* Овкусете салатата с лимонов сок и зехтин, сложете тук там рукола и сервирайте.

* Най-добре е да нарежете морковите с белачка за зеленчуци. Така лентите наистина ще станат тънки. След като ги мариновате в сол и захар, ако желаете може да ти изплакнете със студена вода. Аз не го правя, защото ги намирам за чудесно овкусени. Ако нямате ябълков сок накиснете стафидите в лимоновия. Салатата става чудесна и с тиквени семки, ако нямате кедрови ядки. За по-добър вкус може леко да ги запечете в сух тиган.

 

b2ap3_thumbnail_carrot_-salad_1.jpg

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Вторник, 14 Април 2015

    Много ми харесва и несъмнено ще си я приготвя тази пролетна свежест,Йоли,блазни окото!Ядките обаче май са кедрови :p
    Поздрави и хубава седмица!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Април 2015

    Кедрови са я. Благодаря, че ми обърна внимание, Роси. Снощи късно писах и ми се спеше ужасно. Тиквените са алтернатива, ако човек няма кедрови. Радвам се, че ти хареса! Да ти е сладка!

  • Светулка
    Светулка Сряда, 15 Април 2015

    Чудесна салатка, Йоли! Ще я спретна още този уикенд. Кедрови ядки имам, само рукола трябва да взема. Ах, вълшебнице... точно нещо такова ми трябваше :). Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Април 2015

    Светлето! Верен човек! Абе ти няма ли да си дойдеш най-после?

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Сряда, 15 Април 2015

    О, това е просто еликсир след обилно преяждане! :) Прекрасна салатка, Йолинка. Е, сигурно ще прескоча кедровите ядки, но съм сигурна, че вкусът е перфектен. ;)
    Прегръдки ти изпращам!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Април 2015

    Е нали и от мен се очаква нещо здравословно като сурови моркови например? Давам си бележника за шестица. Виж колко съм примерна.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Сряда, 15 Април 2015

    Ти си си абонирана за шестица, вече няма място в бележника. ;)

    Отговор Отказ
  • Гост
    Елена Четвъртък, 16 Април 2015

    Чудесна салатка Йоли.Морковите стават много вкусни с лимонов сок и зехтин.Интересно съчетание с рукула и кедрови ядки.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 17 Април 2015

    Да, Ели, вкусни стават. Но в случая технологията е много различна. Поръсването им със захар и сол ги прави еластични, приятно сладко солени и суровостта им не се усеща така остро. Превръщат се във фина салата, а не просто в сурови моркови. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus