Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1555
  • Печат

Салата от червено цвекло с грийпфрут и орехи

 

 



Продукти

1 голяма глава червено цвекло
1 лимон
1 грейпфрут
100 г орехови ядки
сол
зехтин






Приготвяне

* Обелете цвеклото, разрежете го на две половини и го сварете за 10 минути в силно подсолена вода. Цвеклото не трябва да се разварява, а да остане приятно хрупкаво. Извадете го от водата и оставете да изстине напълно, а след това нарежете на тънки сламки или настържете на едро ренде. Начупете ядките на парченца. Хубаво е да са по-едри за да се усещат в салатата. За по-добрър вкус може леко за ги запечете. Обелете кората на грейпфрута и го нарежете на резенчета, като отстраните горчивите ципи. Режете го върху купа за да запазите отделилия се сок. Измийте добре лимона с топла вода и сапун. Половината изцедете на сок и го смесете със сока от грейпфрута. Другата половина нарежете заедно с кората на кръгчета, след това на лентички и накрая на ситни кубчета. Смесете цвеклото с орехите, лимоновите кубчета и резенчетата грейпфрут. Разбъркайте и подправете със зехтина и цитрусовия сок. Ако има нужда, добавете още сол на вкус. Да ви е сладко!



 

последно модифициран в
Отбелязана с: салати

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus