• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3650
  • 9 коментара
  • Печат

Руски пирожки

 

b2ap3_thumbnail_russian_pyrogi_3.jpg

 

Има ли по-хубави пирожки от руските? Категорично не! Без значение дали са големи пироги или малки пирожки, печени или пържени, солени или сладки, те са харесвани и предпочитани навсякъде по света. Разнообразието на пълнежите и видовете тесто е много голямо, което прави пирожките идеална храна при всякакви поводи. Руснаците ги сервират като закуска или предястие, за парти, като основно към супа или бульон или просто си ги хапват по всяко време.

С удоволствие ще ви представя един от много варианти на пирожки. Интересното тук е тестото, което е много лесно и бързо. Преди да прочетете рецептата нека ви обясня малко по-подробно за начина му на приготвяне.

След като тестото е омесено се загъва в хартия за печене и се поставя в тенджера с малко хладка вода. Това му дава възможност да се отпусне и да стане съвършено меко и еластично. Ползвам хартия Fino, тъй като е по-плътна от повечето, които се намират на пазара и е леко намаслена. В случая това е идеален вариант, тъй като тестото в нея остава изолирано от водата. След като е престояло 15 мин. в затоплената вода, се разделя на части и се разстила с ръце върху плота на много тънко. Толкова тънко, че да прозира повърхността под него.  Точилка не е нужна, тестото е толкова меко, че дори може да си го намажете на филийка. Моят съвет е да го разстелете върху тефлонова или силиконова подложка. Ако нямате такава ползвайте отново хартия за печене. Така ще завиете пирожките много лесно. Около пълнежа се получават няколко фини тесто, а липсата на набухвател в него прави пирожките хрупкави. Непременно ги опитайте и експериментирайте с пълнежа. Ето и рецептата:

Продукти за 16 пирожки:

200 мл топла вода
150 мл олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
400-450 г брашно
1/2 глава ситно нарязан лук
1-2 скилидки накълцан чесън
1 настърган морков
1/2 ч.ч. нарязано на лентички зеле
2 с.л. олио
350 г кайма смес
сол и черен пипер на вкус
разбито яйце за намазване
сусам за поръсване
хартия за печене Fino

Приготвяне:

* В купа смесете водата, олиото, солта и захарта. С брашното омесете меко тесто. Завийте го в лист хартия за печене и го поставете в тенджера, на дъното на която има малко топла вода. Затворете с капак и оставете тестото да престои 15 мин.

 

b2ap3_thumbnail_russian_pyrogi_1.jpg



* През това време пригответе пълнежа. Задушете в олиото лука, чесъна, моркова и зелето. След като зеленчуците намалят обема си и леко омекнат прибавете каймата, солта и пипера. Запържете добре каймата, като бъркате и оставете пълнежа да изстине.

* Развийте тестото от хартията и го нарежете на 16 части. Оформете топчета, покрийте ги с найлоново фолио и ги оставете за 5 мин. Ако искате пирожкети да са по-малки, разделете тестото на повече части.

* Всяко топче разстелете с пръсти много тънко върху тефлонова подложка или лист хартия за печене. В края поставете малко от плънката.

* Завийте на руло, като загънете краищата. Поставете пирожките в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце и поръсете със сусам. Изпечете в загрята на 180* фурна за около 30-35 мин. Сервирайте топли или студени. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_russian_pyrogi_2.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Елена Димитрова Четвъртък, 15 Ноември 2018

    Прекрасни руски пирожки Йоли.Чудесни са с различна плънка най - често зеле и месо или зеленчуци.Тестото е наистина чудесно и може да се ползва дори и за други тестени изделия.
    Поздрави и успешна седмица !

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 15 Ноември 2018

    Благодаря, Ели! Много се радвам, че ти харесаха. Действително разнообразието от пълнежи при руските пирожки е много голямо. Както и тестото, правят пироги с най-различни теста.

  • Гост
    Калоян Панчев Четвъртък, 15 Ноември 2018

    След като тестото е омесено се загъва в хартия за печене и се поставя в тенджера с малко хладка вода......След като е престояло 15 мин. в затоплената вода, се разделя....?!?
    Хладка, затоплена вода?!Или аз не го разбирам нещо!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 15 Ноември 2018

    Може би аз съм се изразила неточно, извини ме. За мен няма разлика, хладка и затоплена вода е едно и също. Просто да е леко топличка, нито студена, нито гореща. Предполагам, че съм употребила двете думи за да избегна тафтология.

  • Гост
    Стойчо Стоев Четвъртък, 22 Ноември 2018

    Здравейте,
    Отдавна се възхищавам на рецептите Ви. Благодаря!
    Една подсказка ако може - Какъв е сосът, с който ги сервирате или е поставен само за снимките?

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 22 Ноември 2018

    Толкова си мил, Стойчо! Благодаря ти от сърце! Много се радвам, че се отбиваш при мен.
    Това е черен чай. Гледах да се придържам към руските традиции, а те си хапват пирожките редовно с чай. Лично аз бих си наляла едно вино или биричка, с чай не бих ги поднесла. Но, руснаците действително ги обичат с чай. Та така, не е сос. Благодаря ти още веднъж!

  • Гост
    Стойчо Стоев Четвъртък, 22 Ноември 2018

    Благодаря за бързия отговор!
    Продължавай да ни очароваш!

  • Гост
    Игорь Сряда, 12 Декември 2018

    Пирожки може да хапват на работа. Но на работа забранен алкохол;)

  • Гост
    Игорь Сряда, 12 Декември 2018

    Мыслих в Русия няма никой кто хранил тази пирожки =)

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 13 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus