Публикувано от в в Рула
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3793
  • Печат

Руло без печене

 

b2ap3_thumbnail_roll_1-d.jpg

 

Продукти за ореховото тесто

2 белтъка
250 г смлени орехи
2 с.л. галета
5 - 6 с.л. пудра захар
2 - 3 с.л. какао
1 с.л. ром или няколко капки ромова есенция
ванилия

 

b2ap3_thumbnail_roll_2-d.jpg

 

Продукти за пълнежа

125 г меко масло
2 с.л. пудра захар
2 жълтъка
1 с.л. кокосови стърготини
ванилия
сладко от вишни

Глазура

100 мл сладкарска течна подсладена сметана

 

b2ap3_thumbnail_roll-d.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте леко белтъците с вилица заедно със захарта, рома и ванилията. Не е нужно да ги разбивате дълго, а само докато започнат да се разпенват. Смесете орехите, какаото и галетата. Сипете ги при белтъците и разбъркайте с лъжица за да се разбъркат добре.

* Разстелете ореховата смес върху хартия за печене или найлоново фолио. Оформете тънък правоъгълник. Помагайте си с пръсти като ги мокрите с вода.

* За пълнежа разбийте на гъст крем жълтъците и захарта. Отделно разбийте маслото на пяна. Внимателно смесете жълтъците с маслото, подправете с ванилия и кокос  и разбъркайте добре. Ако ви притесняват суровите жълтъци може да ги разбиете със захарта първо на водна баня за да се темперират. След като се охладят ги смесете с маслото и продължете нататък.

* Разпределете масления крем върху ореховия блат като го размажете равномерно. Тук там сложете сладко от вишни или друго по ваш избор. Завийте всичко на руло заедно с хартията. Стегнете краищата и приберете в хладилника поне за 3 - 4 часа.

* Преди да сервирате рулото отстранете хартията и го гарнирайте с бита сметана. Вкусно е и със заквасена сметана, както ви харесва. Да ви е сладко!

* Рецептата е от стара книжка с рецепти от 1937 година. Рулото е малко, тъничко и много елегантно. Опитайте го.

 

b2ap3_thumbnail_roll_3-d.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: рула

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus