Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4748
  • Печат

Руладини в сметанов сос

 

b2ap3_thumbnail_roulades.jpg

 

Продукти за 4 порции

400 г бяло пилешко месо
4 - 6 тънки парчета шунка
4 - 6 листа сирене за тост
80 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Сос

300 г заквасена сметана
1 с.л. люта горчица
50 мл бяло вино
1 скилидка счукан чесън
мащерка
сол на вкус
20 г масло

 

b2ap3_thumbnail_roulades_1.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче. Подправете със сол и пипер. Върху всеки шницел сложете шунка и сирене за тост. Старайте се шунката да е с големината на месото. Завийте на рулца и прикрепете с клечки за зъби. Руладините са по-симпатични, ако са по-малки.

* В купа разбъркайте всички продукти за соса без маслото. Сипете го в тавичка. Ако искате повече сос, увеличете продуктите. Сосът е много вкусен с естрагон вместо мащерка. Може да замените заквасената сметана с течна.

* Подредете руладините върху соса. Върху всяка сложете тънка лента кашкавал. Нарежете маслото на малки парченца и го сложете тук - там върху соса.

* Загрейте фурната на 200* и изпечете ястието за 20 минути. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_roulades_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мария Петък, 18 Ноември 2016

    Привет от мен.Казвам се Мария.Страхотни са руладините.ако може да споделя.Аз ги направих с пилешка пържолка от бут без кожа.пекох ги малко по-бавно и дълго,и в соса не се сдържах и сложих синьо сирене малко за разкош.Аааа.голям разкош и много крехко.Всички си облизаха пръстите.Йоли.Благодарности :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 20 Ноември 2016

    Много благодаря, Мария. Супер е, че са ви харесали! Не съм ги пробвала с пилешко, но ти ме убеди! Благодаря и за идеята!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 20 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus