- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 10450
- 19 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Рошаво хлебче
Продукти за тестото
350-400г брашно
20г прясна мая или 1 пакетче суха
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
100 мл течна сметана
100 мл вода
1 яйце
1 с.л. зехтин
За намазване
50г орехи
2 шепи рукола
1 скилидка чесън
50г стопено масло
20г настърган пармезан
сол на вкус
Приготвяне
* Разтворете маята във водата. Налейте сметаната и зехтина, добавете яйцето и разбийте всичко с вилица докато се получи хомогенна смес.
* Разбъркайте брашното със захарта и солта. Започнете да го добавяте постепенно към течните съставки, като бъркате непрекъснато за да не се получават бучки. Когато тестото стане гъсто го прехвърлете върху кухненския плот и измесете на гладко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.
* Сложете в блендер продуктите за намазване на хляба. Смелете фино.
* Разточете тестото на кора. Намажете го с руколата и нарежете на ленти. Лентите нарежете на квадрати. Намаслете правоъгълна форма за кекс с масло и небрежно нахвърляйте тестените квадрати.
* Оставете хлебчето да втаса докато удвои обема си. Загрейте фурната на 200* и го изпечете за около 30-35 минути докато получи хрупкава коричка. Да ви е сладко!
* Хлябът е малък. Може да увеличите продуктите и да го изпечете в друга по-голяма форма. Не е нужно тестото да втасва два пъти. Достатъчно е да бухне добре след като го сложите във формата.
последно модифициран в
Коментари
-
Събота, 14 Ноември 2015
Тези твои хлебчета, Йоли, които не изискват нищичко към тях... То толкова вкус и аромат им подаряваш, че човек може да си хапне и да се наслади без други помисли. Чудно е!
Прегръдки и хубав ден ти желая!· Yoli харесват коментара. -
Понеделник, 16 Ноември 2015
Фантазия!
Прекраснице, царица на хлябовете си ти! Наскоро правих такъв хляб с Апенцелер и зеленийки, така реден, става фантастичен и много ароматен. Дори децата го харесаха много! А твоят с рукола, орехи, масло и пармезан не искам да си мисля колко е вкусен!!! Прегръщам те!
· Yoli харесват коментара. -
Понеделник, 16 Ноември 2015
Йоли, то бива сладурски рецепти, но пък бива ли и със сладурски имена?! Чудно е това хлебче - обезателно ще го опитам! Най-сърдечни поздрави, мила!
· Yoli харесват коментара. -
Понеделник, 16 Ноември 2015
Йолинка, това хлебче изглежда толкова апетитно! Иска ми се да го опитам, но не съм сигурна колко грама е сухата мая. Забравила съм колко е едно пакетче. Би ли ми написала? Благодаря ти! Прегръдки
· Yoli харесват коментара. -
Вторник, 17 Ноември 2015
Просто няма как да му устои човек! Няма как! Ще се меси домашен хляб то е ясно
· Yoli харесват коментара. -
Петък, 20 Ноември 2015
Любимата ми, Йоли! С любимите ми печива! С любимите ми аромати и визия! Като у дома съм си при теб и това е
· Yoli харесват коментара. -
Вторник, 16 Февруари 2016
Здравей Йоли! Това е поредната вкусна, апетитна рецепта от твоя блог, която смятам да пробвам. Искам да попитам маята трябва ли да се остави да втаса! Благодаря предварително! С голямо уважение към това, което правиш, поздрави Десислава!
· Yoli харесват коментара. -
Вторник, 16 Февруари 2016
Здравей Деси. Благодаря ти за хубавите думи. Аз не съм правила предварителен квас с маята. Само оставих готово направеното хлебче да втаса и това беше всичко. Но ти ако искаш направи първо квас и го одтави да втаса, още по-добре. По принцип всички изделия с мая стават по-хубави, ако втасват 2 или 3 пъти. Надявам се да ти хареса хлебчето.
Ранобудница
И хлебчето направено, а сигурно и изядено
Поздравления , Йоли 