Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2093
  • Печат

Рибени рулца с песто

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-fish_2.jpg

Продукти

бял хляб - тост
дребна прясна риба тип хамсия
песто за намазване

брашно, разбито яйце и галета за паниране

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-fish_4.jpg


Приготвяне

* С пасатор направете гладък сос песто от 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, няколко стръка целина, 2 скилидки чесън и 1 к.ч. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сипете пестото в бурканче и го съхранявайте в хладилника. Ще имате за дълго време чудесен сос за салати и различни ястия.

* Измийте и почистете рибата, като отстраните костите и вътрешностите. Оставите само филетата. Посолете.

* Изрежете корите на филийките хляб и ги разточете с точилка. Намажете ги с песто, сложете в средата малко риба и завийте на руло. Увийте готовите хлебни рулца в полиетиленово фолио и ги стегнете добре за да добият желаната форма.

 

b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-fish_1.jpg



* Сложете готовите рула във фризера за 15-20 минути. След това отстранете фолиото и ги панирайте в брашно, яйце и галета. Изпържете рулцата в загрято олио до зачервяване.

* Получи се много ароматно ястие, горещо го препоръчвам. Можете да използвате всякаква дребна риба, стига да е сурова и прясна - сардина, аншоа, сайра, цаца, херинга, хамсия и др. Направите повече рулца и да ги съхранявате във фризера. Преди да ги изпържите ги извадете половин час предварително за да се размразят. Не съм написала точни пропорции, те зависят изцяло от вас. Да ви е сладко!


b2ap3_thumbnail_Rolls_-with_-fish_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: песто риба рулца

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 27 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus