Публикувано от в в Български гозби
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8951
  • Печат

Чушкина манджа

 

b2ap3_thumbnail_roasted_peppers_milk_3.jpg

 

Продукти за 2 порции

8 - 10 печени червени чушки
500 мл прясно мляко
1 с.л. масло
сол на вкус

 

b2ap3_thumbnail_roasted_peppers_milk_2.jpg

 

Приготвяне

* Почистете чушките от люспите и семките. Накъсайте ги на лентички и ги сложете в тенджера. Залейте ги с млякото и прибавете маслото. Гответе чушките без капак докато млякото изври почти напълно, карамелизира се и се превърне в гъст сос. Посолете и сервирайте с парче сирене. Да ви е сладко!

* Има най-различни рецепти за печени червени чушки с прясно мляко. Повечето са с брашно, слага се яйце и понякога натрошено сирене и чесън. Този вариант с карамелизирането на млякото е просто великолепен! От две години приятелката ми Тони ми говори за тези чушки, та чак сега се наканих да ги направя. Е, имам си още една любима българска гозба! Благодарско, Тони!

 

 

b2ap3_thumbnail_roasted_peppers_milk_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: прясно мляко чушки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Елена Понеделник, 26 Септември 2016

    Йоли,
    не съм пробвала подобен вариант.Но със сигурност е много вкусен и много интересен.По нашият край , писала съм ти правят пиперки, залети с гъсто овче мляко или каймак.Пак са печени и леко запържени без брашно.Стават също чудни на вкус.Пробвай ги ако имаш възможност и време.Ще останеш доволна - те са зелени и червени.Сега е сезонът им.Тази рецепта задължително ще изпробвам, чудесно предложение.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Септември 2016

    Велико нещо са тези наши манджички, Ели! Толкова простички и съвършени! И знаеш ли, убедила съм се с времето .. колкото по-малко продукти слагаш в едно ястие, толкова по-хубаво става. Изпъква истинският му вкус. Много ще се радвам, акоти харесат тези чушки. А твоите вече ги предвкусвам ...

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Понеделник, 26 Септември 2016

    Ако има по-голям любител на чушките от мен, торта ще му направя..ама от чушки! Толкова обичам такива рецепти, Йолинка, че никога няма да са ми в повече! Изглежда чудесно!!!! Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Септември 2016

    Такава си ми чушка сладка ти ...

  • Гост
    Катя Петък, 30 Септември 2016

    Здравей,Йоли!Аз нали много бързам, чела-недочела,варя ги сурови .какво ли ще стане?!Приключение си е готвенето.Трябва да си внимателен!Бъди щастлива!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 30 Септември 2016

    Ха, Кате, със сигурност ще измислиш нова рецепта. Може да стане чудно! Непременно ми пиши после какво се е получило. Благодаря ти.

  • Гост
    Катя Петък, 30 Септември 2016

    Здравей,Йоли!От грешката ми се получи чудесна крем супа с булгур,бяло вино,риган и сирене крема.Голяма забава е готвенето.Блг.за вдъхновението!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 01 Октомври 2016

    Е голяма си ми сладурана! Казах ти, че ще сътвориш някоя нова рецепта! Браво, супер си! Благодаря ти от сърце, Катенце!

  • Светулка
    Светулка Събота, 01 Октомври 2016

    Ах, Йоли, нямам по-любимо нещо от чушките (особено червените, печени)! Обичам ги всякак, но не съм пробвала такъв вариант. За съжаление тук няма такива чушки... Лятото местните производители изнасят на пазара някакви тънки, които не стават за печене. Светлозелени са и им викат цигански чушки. Режа ги пресни в шопската салата, но нямат вкус. Това лято намерих и червени, пак на пазара, но и те са без вкус и не са месести като нашите, българки чушки. Така е и с доматите - никакъв вкус. Няколко години си сях в двора български домати и чушки, но не стават същите. Няма достатъчно слънце, почвата е бедна. Доматите долу-горе стават за ядене, но чушките - не. Стават мънички и тънки, независимо, че семената са от България и са хубав сорт. Ех, печени чушчици... мечта.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 06 Октомври 2016

    Напълно те разбирам, Светле. И в Германия няма хубави чушки. Купувам понякога от турските пазари, ама и те не стават за нищо. Последно пекох от дебелите холандски чушки, които приличат на камби. Те пък си остават жилави, но все пак са месести. Та така ... от нашето по-хубаво наистина няма.

  • Гост
    Нели Четвъртък, 13 Октомври 2016

    Докато сме на темата - гледам понякога един руски готварски тв канал. Направи ми впечатление, че наричат чушките "болгарский перец". Вероятно има защо ;-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 15 Октомври 2016

    Абсолютно си права, Нелка. И наистина има защо. Като нашите чушки няма никъде!

  • Ралица
    Ралица Петък, 28 Октомври 2016

    Ето манджорно за утре :). Благодаря ти, Йоли.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 30 Октомври 2016

    Надявам се да ти хареса Рали и да не ти се пресече млякото, че на доста хора така им се случи. Благодаря ти.

  • Ралица
    Ралица Сряда, 09 Ноември 2016

    Не се пресече, Йоли, но го варях много дълго без да се сгасти. Вкусно стана, но си личеше, че е мляко, не като твоята картинка.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 10 Ноември 2016

    Ей, най-после някой да се похвали, че не се е пресякло млякото. Радвам се, Рали. Аз варих всичко наистина докато млякото изчезне, даже малко прекалих. Трябваше да оставя малко сос все пак. Права си, има си млечен вкус, но мисля, че така и трябва. Все пак основното е млякото. Благодаря ти, радвам се, че ти хареса.

  • Гост
    Ру Сряда, 16 Ноември 2016

    На мен ми се пресече млякото. А що чушки изпекох за манджата, не е истина.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 20 Ноември 2016

    Нямам никакво обяснение защо на едни хора се получава добре, а на други млякото се пресича. Просто незнам какво да ти кажа, Ру. Освен, че много съжалявам. Благодаря ти, че ги опита, въпреки несполуката.

  • Гост
    Ross Четвъртък, 19 Януари 2017

    Прекрасно! Благодаря !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Януари 2017

    И аз благодаря! Щ се радвам, ако ти хареса и нямаш проблем с млякото. Да ти е сладко!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 27 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus