• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1709
  • 2 коментара
  • Печат

Печени маслини със сушени домати

 

b2ap3_thumbnail_roasted_green_olives_1.jpg

 

Рецепта няма, пропорции също. Не са ви нужни за да приготвите тези супер вкусни зелени маслини. Дали ще ги приемете като мезе или салата няма значение. Важното е, че са много по-различни на вкус от всички зелени маслини, които може да откриете на пазара, независимо дали са допълнително овкусени. Може да си купите готови гриловани маслини или да прочетете множество рецепти за приготвянето им, но тъй като лично аз нямам идея точно как се правят, експериментът ми е единствено мое виждане, как трябва да се случат нещата. Чудесният вкус идва от препичането им на грил-тиган. Опитайте, няма да съжалявате!

Нужни са ви едри мариновани зелени маслини без костилки. Лично аз предпочитам тези, които са в буркани, тъй като маринатата им е добре балансирана. Често се случва насипните маслини да са много солени или кисели.

Още: 1-2 скилидки чесън, нарязани на филийки, сушени домати, сухи средиземноморски подправки и малко зехтин - това е всичко!

Какво трябва да направите: Загрейте тиган-грил. Намажете го с малко олио и сипете в него маслините. Добре е да ги отцедите и попиете със салфетка. Въпреки това съм длъжна да кажа, че маслините пръскат по време на запичане.

След като сипете маслините в тигана ги притиснете с вилица или с нещо тежко за да се сплескат. Така от долната им страна се отпечатва шарката на скарата. След като се запекат ги обърнете и отново натиснете.

В края на печенето прибавете чесъна. След като и той се опърли апетитно прехвърлете всичко в купа. Добавете доматите. Ако са сухи непременно ги сложете предварително в топла вода докато омекнат и ги изстискайте добре с ръце. Може да ползвате и готови мариновани домати.

Подправете маслините с подправки, полейте със зехтин и това е всичко! Наздраве от мен!

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Татяна Божидарова Сряда, 26 Септември 2018

    Привет Йоли от Варна.Тази вкусотийка колко ракийка ще изпие...или бяло винце.Аз съм правила гриловани маслини и съм ги смесвала със леко намачкани чери доматчета(колкото да се пукнат и да пуснат сок) и добавям козе сирене(ако имам):D Другия вариант е да накълцам маслините да ги смеся със ситно нарязани домати ,от тази смес върху филийки от франзела и запичам във фурната.Поздрави.

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 27 Септември 2018

    Това са две великолепни идеи, Танче! Много ти благодаря, звучи наистина много вкусно! За мен този вкус на печени маслини беше съвсем нов, но съм очарована! Ще опитам и твоите предложения. Благодаря ти отново и поздрави на теб и любимото море!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus