Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3724
  • Печат

Рибена торта салата

 

 

 

Продукти по пластове

5 средни картофа
2 стръка пресен лук
2 скилидки пресован чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
2 с.л. майонеза
сол и черен пипер на вкус


3 моркова
150г консервирана царевица
1 опаковка сирена за тост


500 г топло пушена риба
2 стръка пресен лук
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
2 с.л.майонеза
черен пипер на вкус


100 г бланширани спаначни листа
4 твърдо сварени яйца
200 г микс от маслини

за гарниране

настърган кашкавал
магданоз
крема сирене
скариди

 

 


Приготвяне

* Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сварете ги в подсолена вода. Отцедете ги и ги оставете да изстинат. Намачкайте ги леко с вилица или с преса за картофи но така, че да останат и цели парченца. Смесете ги с нарязания магданоз, майонезата, чесъна, лимоновата кора и сок, и пипера.

* В чиния с равно дъно поставете тортен ринг. Сипете в него картофената смес, разнесете я равномерно, притиснете добре и изравнете.

 

 

* С белачка за зеленчуци настържете почистените моркови на лентички и ги бланширайте за кратко в подсолена вода. Нека морковите да останат сурови. Целта е да се хрупкави, но пластични. Смесете ги с отцедените царевични зърна и ги разпределете върху картофената подложка. Не солете.

 

* Върху морковите и царевицата наредете листчетата сирене за тост.

* Накъсайте рибата на парченца и я объркайте с лимоновата кора и сок, майонезата, нарязания лук и пипера.

* Разпределете сместа равномерно върху сиренето.

 

* Покрийте рибният пълнеж с целите листа бланширан спанак.

* Върху спанака сложете и последния пласт от яйцата, нарязани на кубчета и парченцата маслини.

 
 
 


* Покрийте тортата с найлоново фолио и оставете един ден в хладилника. Преди сервиране гарнирайте тортата с настърган кашкавал. Украсете с розички от крема сирене, лимонени резенки и скариди, а отстрани облепете с магданоз.

Не прекалявайте с майонезата. Нека тортата остане лека и ефирна.

Не забравяйте да притискате отделните пластове за да се споят максимално добре.

Купете готов миск от маслини. Те са от различни сортове, нарязани и овкусени със средиземноморски подправки.

Можете да не украсявате тортата допълнително. Тя изглежда достатъчно елегантно завършена и само с маслините. Да ви е сладко!

 
последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Galia Петък, 05 Декември 2014

    Правя я вече за трети или четвърти път и става уникална :)
    Благодаря :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Декември 2014

    Аз на теб благодаря, Гале. Много се радвам, че ти харесва тортата. Добре ми я напомняш за Никулден. Благодаря ти наистина от сърце!

  • Zory
    Zory Понеделник, 02 Януари 2017

    Наистина чудесна торта! Направих я за пръв път за именния ден на сина ми ( Никулден) и той я оцени изключително високо! :) Вече ми е дал заявка за още две такива. Единствената промяна, която направих е , че замених спанака с кисели краставички - децата ми все още гледат с недоверие повечето сготвени зеленчуци . Много благодаря за рецептата, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 03 Януари 2017

    Благодаря ти за доверието, Зори! Много се радвам, че ви е харесала тази солена торта. Да ви е вкусна на всички и щастлива 2017 година!

  • Zory
    Zory Четвъртък, 05 Януари 2017

    Сърдечно благодаря, Йоли! Щастлива и спорна нова година на теб и обичните ти хора!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 23 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus