Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2840
  • Печат

Риба с кокосова коричка

 

b2ap3_thumbnail_lachs_1.jpg

 

   Както споменах в предишната статия, експериментите с Airfryer продължават. Този път като основен продукт избрах риба. Всички знаем, че рибата е вкусна пържена, но приготвянето ѝ винаги изисква голямото количество мазнина. Признавам, че сготвените на пара или задушени риби никак не са ми по вкуса, но непрекъснатото консумиране на пържена храна никак не е добре . Точно за това избрах това предизвикателство за Airfryer, тъй като уреда готви със съвсем малко или без никаква мазнина. За мен беше изключително интересно да видя как той ще се справи с пърженето на риба само с 1-2 лъжички мазнина.


   Днес ви представям една рецепта за риба с хрупкава коричка. Ястието е истински деликатес. С него може да задоволите вкуса и на най-капризния си гост, а и се приготвя много бързо и лесно. Трябват ви само необходимите продукти и 20 свободни минути.  На кратко впечатлението ми от уреда: Да получиш вкус на пържена риба, а да използваш много малко мазнина наистина е страхотно! Рибата сготвена по този начин в Airfryer остана сочна, мазнините са много малко, а хрупкавата коричка е истинска наслада. Вижте рецептата.

 

b2ap3_thumbnail_lachs_2.jpg


Придукти за 4 порции

4 филета риба по избор
4 жълтъка
4 с.л. кокосови стърготини
4 с.л. натрошени печени бадеми
4 с.л. тена сметана
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин

Приготвяне

* Посолете рибата и я поръсете с черен пипер.

* В купичка разбъркайте заедно жълтъците, кокосовите стърготини, бадемите и сметаната. Посолете.

* Върху всяко парче риба сложете от плънката и притиснете с пръсти за да я уплътните добре.

* Наредете рибата върху мрежата на Airfryer и полейте със зехтина.

* Включете уреда и го настройте на 180* за 15 минути. Загрейте го за 2 минути и чак след това сложете мрежата с рибата. 
След приключване на програмата извадете рибата и я сервирайте гореща с гарнитура от задушени зеленчуци по ваш избор. Да ви е сладко!


b2ap3_thumbnail_lachs_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: бадеми кокос риба сметана

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Dani Понеделник, 04 Януари 2016

    Страхотна коричка, Йоли :)
    Прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 06 Януари 2016

    Честит имен ден, Дани! Знам, че ще ти хареса точно на теб и рецептата, и коричката. Благодаря ти и наздраве!

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Понеделник, 04 Януари 2016

    Риба и кокос-определено възбуди любопитството ми,а и изглежда адски вкусно и хрупкаво!Пак ни представи нещо интересно,Йоли,благодаря ти!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 06 Януари 2016

    Благодаря Роска. Ще се радвам да опиташ. Много е вкусно според мен.

  • Светулка
    Светулка Сряда, 06 Януари 2016

    Йолинка, аз съм голям почитател на рибата и нямаше как да не опитам рецептата. :) Нямам уред като твоя, но имам малка фурничка, където я запекох. В указанията си писала "тена сметана" и след малко колебание реших, че може би е заквасена сметана. Ако греша, моля да ме поправиш. Рибата, която приготвих, беше тилапия. Резултатът - вкусна вечеря! Ще опитам някой път и със сьомга. Все повече се изкушавам да си купя уред като твоя, защото моят има лопатка, която се върти и не може да се използва за рецепта като тази. Прегръдки и обич!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 07 Януари 2016

    Благодаря ти Светле. Радвам се, че опита рецептата и ти се хареса. И аз имам фритюрник на Тефал, който пържи с малко мазнина. С бъркалка в средата. Но на моя уред може да се махне бъркалката. Често го правя като не искам храната да се бърка. При теб не може ли да се махне?

    За сметаната ... ами какво да ти кажа.... сметаната може да е само течна и заквасена. Аз друг вид не познавам. Течната я използваме най-вече в сладкарството, но и за сосове, супи и солени пълнежи се ползва много често. Заквасената също, просто е с различен вкус. И двете ги харесвам, и двете стават за тази рецепта.

  • Гост
    Курсове по разговорен английски Четвъртък, 07 Януари 2016

    Курсове по разговорен английски

    Мммм.. много обичам риба а и тази коричка изглежда толкова апетитно !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 07 Януари 2016

    RE:Курсове по разговорен английски

    Благодаря ти много. Радвам се, че си от моят отбор! Обожавам всичко, което дава морето.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus