Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 9434
  • Печат

Малинова торта

 

b2ap3_thumbnail_Raspberry_cake_3.jpg

 

Продукти за торта 20 см

Малиново пюре:

400 г малини (пресни или замразени)
4-5 с.л. захар
1-2 с.л. ликьор по избор

Блат:

200 г меко масло
200 г захар
4 яйца
250 г брашно
ванилия
1 ч.л. бакпулвер
100 мл прясно мляко
150 мл прясно мляко за сиропиране

Крем:

250 г маскарпоне
400 мл течна сметана
100 г пудра захар
ванилия
10 г желатин

 

b2ap3_thumbnail_Raspberry_cake_1.jpg



Приготвяне:

* Сварете за 8-10 мин. малините заедно със захарта. Махнете от огъня, охладете и прибавете ликьора. Ако малините са замразени варете малко по-дълго за да може да изври течността на половина. Претрийте 1/2 от малините през цедка за да отстраните семките.

* За блата разбийте маслото и захарта. Едно по едно прибавете яйцата. Смесете брашното, бакпулвера и ванилията. Сипете ги в маслено-яйчената смес, разбъркайте и разредете с 60 мл от млякото. Изсипете 2/3 от тестото в две малки форми за печене (20 см) и загладете. Останалата 1/3 смесете с малините, които са със семки и 40 мл прясно мляко. Внимателно разпределете малиновото тесто върху бялото. Загрейте фурната на 170* и изпечете двата блата за около 30-35 минути. Извадете от фурната и охладете. Ако блатовете са се издули в средата ги изравнете с нож.

* За крема разбъркайте маскарпонето с пудрата захар и ванилията, а сметаната разбийте на сняг. Залейте желатина с малко студена вода и след като набъбне го стопете на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Към маскарпонето прибавете разбитата сметана и разбъркайте. Отделете 1/3 трета от крема за да го използвате за измазване на тортата. Към останалия крем сипете малиновото пюре без семки и желатина. Разбъркайте.

* Поставете единия блат в равна тортена чиния и го сиропирайте с половината от предвиденото мляко. Стегнете го с подвижен ринг за торта. Нанесете малиновия крем и сложете втория блат. Сиропирайте с останалото мляко. Приберете тортата в хладилника за няколко часа докато се стегне добре. Отстранете ринга и измажете с белия крем. Ако желаете може да нанесете с мека четка малко течна червена хранителна боя по борда на тортата. Украсете с пресни малини и сервирайте. Да ви е сладко!


b2ap3_thumbnail_Raspberry_cake_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Лидия Понеделник, 26 Юни 2017

    Благодаря за отговора.Мои е пропуска при четенето на рецептата.Много ми хареса ,ще я пробвам тези дни.

  • Гост
    Диана Блажева Четвъртък, 22 Юни 2017

    Здравей Йоли, често пробвам твоите рецепти и ми се получават нещата. Имам един въпрос за тази торта. Чета инструкциите и пишеш, че поставяме едини блат, после крема и другия блат. но на снимките виждам, че има блат, крем, блат и накрая пак крем. Аз ли не чета внимателно или не виждам добре. Благодаря предварително

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 22 Юни 2017

    Здравей Диди. Абсолютно правилно четеш и виждаш. Написала съм само един пласт с крем за да е по-лесно за хората, но това няма никакво значение. Може да направиш 2 или 3 пласта крем, както прецениш. Как ще сглобиш тортата е по твоя преценка. Аз сложих и втори пласт малинов крем преди измазването. Ако мислиш, че това обърква хората ще коригирам написаното. Ще се радвам, ако тортата ти хареса, благодаря ти!

  • Гост
    Диана Блажева Четвъртък, 22 Юни 2017

    Благодаря! Просто следвам всичко стъпка по-стъпка и следя фоторепортажа, да видя къде съм. :). Фанатзията и Дулсето са фаворитите, но и тази Малника ще е в листа. А питката с подправките е несравнима. Успех и нови разработки за такива като мен. :)

  • Гост
    Лора Понеделник, 28 Август 2017

    Уникално вкусна торта! Направих я за рождения ден на дъщеря ми, всички останаха възхитени

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 30 Август 2017

    М\ного се радвам, Лора! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара! Да ви е сладко на всички и да е жива и здрава рожденичката!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus