Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5362
  • Печат

Маслени кроасани с извара

 

b2ap3_thumbnail_quark_croissants_1.jpg

 

   Ето една съвсем различна рецепта за кроасани. Без мая, без напластяване на маслото, без дълго месене. Ухаят неустоимо на масло и се топят в устата. Тестото може да се приготви дни предварително и да се съхранява в хладилник.

Продукти за 12-16 кроасана

250 г брашно
250 г меко масло
250 г кварк или рикота (фина извара)
1 ч.л. сол
разбито яйце за намазване

 

b2ap3_thumbnail_quark_croissants_2.jpg


Приготвяне

* Разбъркайте на крем маслото, кварка и солта. Добавете брашното и омесете тесто. В началото може да ви се стори, че е доста лепкаво, но не добавяйте повече брашно, освен леко да напудрите ръцете си. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.

* Разточете охладеното тесто върху набрашнен плот с дебелина 2 см и го намажете с вода. Прегънете на две, леко разточете и отново намажете с вода. Охладете за още 20 мин. Цялата процедура повторете още два пъти.

* Загрейте фурната на 160*. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2-3 мм. Нарежете го на триъгълници и завийте хлабаво на кифлички. Бройкато на кроасаните зависи от големината на триъгълниците. Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете с разбито яйце. Изпечете ги до златисто за около 35 мин. Да ви е сладко!

Рецептата е от списание Genuss, което много харесвам. Не съм променяла нищо по нея и резултатът беше великолепен. Правих кроасаните с кварк, което е вид много фина извара, подобна на рикотата. Заслужава си да ги опитате!

 

b2ap3_thumbnail_quark_croissants_3_20171026-095455_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Пепи Гелина Четвъртък, 26 Октомври 2017

    Толкова вкусни изглеждат на снимката ти, Йоли, че непременно ще ги опитаме! Благодаря за тази рецепта

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Октомври 2017

    И аз благодаря, Пепи. Ще се радвам, ако ти харесат!

  • Генковска
    Генковска Четвъртък, 26 Октомври 2017

    Няма начин да не са прекрасни тези кроасани,всичко което съм пробвала от вашите рецепти става чудесно.Много Благодаря за точните съставки.

  • Yoli
    Yoli Петък, 27 Октомври 2017

    Много, много си мила! Благодаря ти от сърце и се надявам да ти харесат на вкус.

  • Гост
    Росица Събота, 28 Октомври 2017

    Привет, Йоли :) Изпробвам поредната твоя рецепта. За пръв път, срещам проблем с печенето. Вече минаха 35 мин., но все още кроасаните ми не са изпечени отгоре. Възможно ли е да си имала предвид тези градуси, но с вентилатор? Поздрави и усмихнат ден :) Росица

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Октомври 2017

    Роси, аз всичко с вентилатор пека. Какво да ти кажа, рецептата изпробвах така, като е дадена в списанието. Дословно съм написала и минутите, и градусите за печене. Всяка фурна е различна, може би при теб е нужно малко повече време. Но това не е важно. Нека си се пекат колкото им трябва. Важно е да станат добре и да ви харесат. Благодаря ти, че опита.

  • Гост
    Росица Събота, 04 Ноември 2017

    Много вкусни бяха, но не се надуха толкова много. Въпреки това се изядоха :) Аз ги пекох без вентилатор, затова времето при мен е повече, а и възможно затова да не се надуха.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 05 Ноември 2017

    Радвам се, че са ти харесали на вкус, Роси. Благодаря ти, че опита рецептата!

  • Гост
    Мариета Мишева Събота, 28 Октомври 2017

    КРОАСАНИ

    Запретвам ръкави за да ги дегустираме и ние.

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Октомври 2017

    RE:КРОАСАНИ

    Ще се радвам да ги опитате, Мариета. И да ви харесат. Благодаря ти!

  • Гост
    Михаела Събота, 28 Октомври 2017

    Страхотно изглеждат. Дали може да си направя тестото от вечерта и сутринта да ги опека за закуска ?

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Октомври 2017

    Михаела, аз с тези думи започнах рецептата. Може би не си видяла. Спокойно можеш да направиш така, давай смело. Надявам се да ти харесат. Благодаря ти!

  • Гост
    Хриси Петрова Понеделник, 30 Октомври 2017

    Здравей, Йоли! Мисля да правя кроасаните утре и имам 2 въпросчета: "Разточете охладеното тесто върху набрашнен плот с дебелина 2 см и го намажете с вода. Прегънете на две, леко разточете и отново намажете с вода"
    1. След второто намазване с вода отново ли се прегъва преди да се сложи в хладилника?
    2. Разточването на 2 см ли е наистина или 2 мм?

    Благодаря!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 30 Октомври 2017

    Здравей Хриси. Реално може да си прегънеш тестото колкото пъти искаш докато стане на кубче. Няма значение. 2-3 нагъвания са му достатъчне. А цялата тази процедура се повтаря 2 или 3 пъти. Поне два е добре за да се напласти тестото. Винаги се охлажда. Мислех, че ясно съм го написала и се разбира от финалното изречение "Цялата процедура повторете 2 пъти". Това включва всичко: разточване, мазане с вода, прегъване и охлаждане. Разточването е също така, както съм написала. Когато започнеш първоначално да го разточваш е 2 см. 2 мм става едва накрая преди да отрежеш триъгълниците. Помисли, ако и тогава остане на 2 см, като навиеш триъгълниците на кифлички ще се получат много, много дебели. Извини ме, че не съм била ясна. Не винаги успявам добре да обясня. Надявам се, че ще ти харесат кроасаните. Благодаря ти!

  • Гост
    Хриси Петрова Вторник, 31 Октомври 2017

    Благодаря за отговора, Йоли! Явно аз пък не съм обяснила добре това, в което не съм сигурна :))
    Но разбрах идеално от отговора ти това, което ме интересуваше в рецептата.
    Хубав ден!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus