• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4028
  • 11 коментара
  • Печат

Тиква с камамбер и песто

 

b2ap3_thumbnail_pumpkin_camembert_pesto_4.jpg

 

Със сигурност мога да кажа, че това е моята рецепта-фаворит за приготвяне на тиква. Опитвала съм какви ли не сладки и солени варианти, но повярвайте ми, няма по-добра комбинация от тази! Вкусът е просто неустоим! Ако ми се доверите и опитате буквално ще забравите за швейцарското фондю. Няма значение, че то се приготвя по различен начин и изисква други продукти. Печената тиква с разтопен камамбер, допълнително овкусена с песто и поръсена с орехи е истинска наслада! Да не говорим, че и на вид се получава добре и ще впечатлите гостите си с това изискано предястие.

Не всеки сорт тиква би бил подходящ. Препоръчвам Хокайдо, тъй като тази тиква има плътно месо, запазва формата си, не отделя вода при печене и кората се консумира. Важно качество е ядковия аромат, както и по-ниската захарност при този сорт тиква.

За по-бързо задушаване и след това запичане на тиквата ползвам пликовете за печене на Fino. Знаете, че са отличен помощник в домакинството. Всъщност, основната причина да пека тиквата в плик е не толкова по-бързото и́ приготвяне, колкото избягването на миризмата, която идва от изгарянето на мазнината. Тъй като намазвам кората на тиквата с малко олио, по време на печене то започва да прегаря и в печката се образува пушек, а това действително мирише неприятно. Да не говорим, че пликът ми спестява и чистенето на фурната след готвене. А е важно кората на тиквата да се намасли, тъй като след печене на вкус е повече от чудесна!

Ето какво е нужно:

1 малка тиква Хокайдо
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
1-2 скилидки чесън
8 с.л. олио
сол на вкус
1 малък камамбер (150г)
30 г накълцани на едро орехи
1 плик за печене

Приготвяне:

* Започнете с пестото. Сложете в блендер само листата на магданоза и босилека, чесъна и 7 с.л. олио. Накълцайте едро, посолете на вкус и добавете орехите.

* Отрежете капаче на тиквата и с лъжица отстранете семките. Посолете я отвътре и сипете половината песто. Върху него сложете сиренето и покрийте с останалото. Ако пестото ви се стори много не го слагайте цялото. Приберете го в хладилник и ползвайте за салата или друго ястие.

 

b2ap3_thumbnail_pumpkin_camembert_pesto_1.jpg



* Намажете кората на тиквата с останалото олио и я сложете в плик за печене. Завържете плика и го надупчете на няколко места с игла за да може парата свободно да излиза по време на печене.

 

b2ap3_thumbnail_pumpkin_camembert_pesto_2.jpg


* Изпечете тиквата за половин час в предварително загрята на 180* фурна. Оставете я да изстине до леко топло. Това е важно, тъй като в тиквата се образува сос, който трябва да попие в месото и́. За това е нужно време около час. Може да сервирате тикавата като фордю с препечени хапки хляб, а ако оставите сиренето леко да се стегне може да я поднесете нарязана на резени. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pumpkin_camembert_pesto_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: камамбер песто тиква

Коментари

  • Гост
    Ваня Сряда, 24 Октомври 2018

    Уааааууууу Йоли , не е истина, просто не е ! То бива красота ,то бива изкушение .... смили се моля те :) Браво ,адмирации и тичам за тиква и камамбер , а хубава компания и вино вече имам ! Благодаря ти !

  • Гост
    Катя Алексиева Сряда, 24 Октомври 2018

    Скъпа Йоли,
    винаги успяваш да ме изненадаш приятно и да ме усмихнеш :) И тази рецепта е поредното кулинарно удоволствие! От години и с огромно удоволствие следя блога ти/предаванията и очаквам с нетърпение новите идеи, а междувременно вкусно изненадвам с твои рецепти, които задължително обират овацийте :) Безкрайно благодаря за споделените безценни идеи, мисли и емоции; искреността; ентусиазма и удоволствието да съм съпричастна към твоя свят :) Просто исках да ти благодаря! Поздрави и прегръдки!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 24 Октомври 2018

    Ах, мила Кате! Така ме усмихна ти пък мен сега! Благодаря ти за това усещане! Наистина много ме зарадва!

  • Гост
    Ваня Неделя, 28 Октомври 2018

    Йолинка, отново си за отличен прекраснице...стилно, удивително вече е в списъка,благодаря ти !

  • Yoli
    Yoli Неделя, 28 Октомври 2018

    Много ще се радвам, ако ти хареса, Ванче! Благодаря ти за хубавите думи!

  • Гост
    Дарина Вторник, 30 Октомври 2018

    Йолинка, любима моя! Утре ще спретна рецептата и ще докладвам! Много те обичам и много ми липсваш!

  • Yoli
    Yoli Вторник, 30 Октомври 2018

    Ей, Даренце... и аз много те обичам, прекраснице луда! Благодаря ти! Не печи дълго тиквата, че на една приятелка цъфна като майска роза. Без плик печи за по-сигурно.

  • Гост
    Румяна Сряда, 31 Октомври 2018

    Все още не ми се отварят рецептите.Използвам Internet explorer,преди нямах проблем.Важно ми е.Вие сте ми

    първият блогър,който следя.Благодаря и извинете,ако ви безпокоя.

  • Yoli
    Yoli Сряда, 31 Октомври 2018

    Нямам идея защо така става, Руми. Аз съм с друг браузър и няма проблем с отварянето. Предполагам, че е от Експлорър. Изобщо не ме безпокоиш, много съжалявам, че така се получава.

  • Гост
    Detelina Baldzhieva Четвъртък, 08 Ноември 2018

    Йоли душко мила, стана тиква и половина! Мислех да дам половината на приятелката ми в чиято къща живеем, но ми се откъсна от устата само четвъртинка, а тя веднага дотича да иска рецептата :)С едно австралийско каберне ни се отрази перфектно :)Благодаря ти от името на мъжа ми също!Обичам те!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Ноември 2018

    Ах, Дети, как ме зарадва само! Благодаря ти, мила моя! Сладко да ви е и наздраве!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 14 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus