• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2673
  • 0 коментара
  • Печат

Пролетна чорбица

 

 


Продукти

2 шепи млада коприва
2 шепи лапад
1 връзка листа от репички
3 стръка пресен лук
3 стръка пресен чесън
1/2 китка магданоз
1/2 китка копър
1/2 китка мента или джоджен

30 г масло
1 с.л.брашно
сол на вкус
1 яйце за застройка
1 ч.ч.кисело мляко за застройка
200 г краве сирене

Приготвяне

* Бланширайте за няколко минути във вряла вода копривата и листата от репички. Извадете ги от водата и ги нарежете на ситно.

* В тенджера запържете лука и чесъна в маслото. Добавете ситно накълцаните дръжки на магданоза и копъра, а след това и нарязаният лапад. Разбъркайте и оставете за няколко минути на огъня да се задуши. Прибавете копривата и листата от репичките. Поръсете с брашното и разбъркайте. Сипете толкова вода, че да се получи плътна супа. Посолете на вкус и оставете чорбата да къкри 15-20 минути. Към края на варенето сложете копъра, магданоза и ментата, нарязани на ситно.

* Застройте чорбата с яйцето и киселото мляко. Натрошете сиренето с вилица и го добавете към чорбата. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли супи

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 15 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus