• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2751
  • 0 коментара
  • Печат

Пръстен от парено тесто


Продукти за тестото

250 мл бяло сухо вино
75 г масло
150 г брашно
щипка захар
1/2 ч.л. сол
4 яйца

Продукти за пълнежа
250 г натурално крем-сирене
руска салата
филе
кашкавал
зеленчуци по избор
подправки по избор

Приготвяне

* В тенджерка сложете виното, маслото, солта и захарта. След като сместа кипне сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица, докато тестото стане на топка и се отлепи от стените. Прехвърлете го в купа и го оставете да се охлади. Прибавете едно след друго яйцата, като бъркате с миксер с бъркалките за тежко тесто.

* Постелете с хартия за печене дъното на кръгла тава и загрейте фурната на 180*. Сипете тестото в пош с широк звездовиден накрайник и шприцовайте във формата на пръстен няколко пласта един върху друг.  Може да оформите венец и от отделни розички, близко разположени една до друга.

 



Изпечете пръстена, като не отваряте фурната по време на печене за да не спадне. По същата причина е добре за известно време да оставите печивото във фурната след като сте я загасили. След кано изстине го разрежете на две половини.

* Овкусете сиренето и напълнете долната част от пръстена. На места сложете по малко руска салата. Гарнирайте с шунка, кашкавал и зеленчуци. Похлупете с горната половина и сервирайте.

 

Препоръчвам горещо за предстоящите празници. Получи се много вкусно и оригинално. Пълнежът може да е различен - с риба, пиле, различни салати, извара и др. Много добре би се получило и в сладък вариант. Ето го и него.

 



В този случай не разрязвайте хоризонтално венеца, а щприцовайте крема направо в отделните еклери, като ползвате пош с тънък  и дълаг накрайник.

 



 Много лесно се отделят парченцата от венеца. Просто всеки си "чупва" направо от масата.

 


 И сочно напълнен ...  Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus