Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6359
  • Печат

Пръчици

 

b2ap3_thumbnail_pru4ici.jpg

 

Продукти
 
100 г брашно
100 г настърган пармезан
½ ч.л. сол, 1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. счукани семена от резене
5 с.л. зехтин
 

b2ap3_thumbnail_pru4ici_2.jpg

 

Приготвяне
 
* Смесете брашното с  останалите сухи съставки. Налейте зехтина и омесете еластично тесто. Ако е нужно сипете малко вода. Оставете тестото да почине 20 минути като го покрийте с найлоново фолио.
 
* Разточете тестото на тънък  лист и го нарежете на пръчици с  желана от вас големина. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете за кратко до порозовяване в  загрята на 170 фурна. Пръчиците са тънки и бързо прегарят  затова ги наблюдавайте. Идеално мезе за вашето парти. Да ви е сладко!
 

b2ap3_thumbnail_pru4ici_1.jpg

b2ap3_thumbnail_pru4ici_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия соленки

Йоланта Делибозова

  • Danda
    Danda Петък, 30 Септември 2016

    Чудесни са, благодаря за прекрасния сайт, Йоли, ще изпробваме още от вкусните идеи вкъщи!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 01 Октомври 2016

    Благодаря ти Деси. Много ще се радвам, ако и тези соленки ти харесат.

  • Гост
    Ани Вторник, 31 Януари 2017

    Изглеждат много вкусни, мога ли да заместя пармезана с някакво друго сирене и кое би било най-подходящо?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 01 Февруари 2017

    Благодаря ти, Ани. Ще се радвам, ако ти харесат.

    Пармезанът е много твърдо сирене. Трябва с нещо подобно да го замениш. Пекорино, Грана падано или просто твърд кашкавал. Мисля, че няма да има проблем.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus