• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5954
  • 2 коментара
  • Печат

Поширани яйца

 

b2ap3_thumbnail_Poached_-eggs_4.jpg

 

Без рецепта, само идея как по малко по-различен начин да си направите красиви поширани яйца.

 

b2ap3_thumbnail_Poached_-eggs_3.jpg

 

Нужни са ви яйца, малко нарязани на кубчета зеленчуци по избор, пресни подправки и 1 с.л. зехтин.

В купичка сложете лист найлоново фолио като оформите лека вдлъбнатина. Капнете малко зехтин и поръсете с кубчета зеленчуци и подправки. Чукнете яйцето и внимателно го изсипете върху зеленчуците. Внимавайте да не се спука жълтъка. Отгоре поръсете още малко зеленчуци и подправки.

 

b2ap3_thumbnail_Poached_-eggs_1.jpg

 

Стегнете фолиото на стегнато вързопче и го завържете с конец. Може да сложите два пласта фолио за по-здраво.

 

b2ap3_thumbnail_Poached_-eggs.jpg

 

 В тенджера сипете вода и след като заври пуснете в нея яйцата. Гответе 4 - 5 минути или още малко, в зависимост колко течен искате да е след това жълтъка.

Охладете яйцата в студена вода. Внимателно развийте фолиото и сервирайте яйцата със салата, сос, а защо не и по панагюрски. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Poached_-eggs_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: безмесни ястия

Коментари

  • Гост
    Denichka Вторник, 10 Март 2015

    найлонът няма ли да се разстопи ?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 10 Март 2015

    Не, Дени. Няма да се стопи. Това е готварска техника, която се използва за най-различни ястия. Не съм я открила аз, просто я приложих. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 12 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus