Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4756
  • Печат

Печено свинско с коричка от пащърнак и моркови

 

b2ap3_thumbnail_pork_breast_crust_parsnips_carrots_1.jpg

 

Продукти

цяло парче свински гърди ( 1,5 - 2 кг )
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. хрянова паста
40 г масло
2 с.л. олио
4 - 5 глави лук
200 мл телешки бульон
1 настърган морков
1 настърган пащърнак

 

b2ap3_thumbnail_pork_breast_crust_parsnips_carrots_3.jpg



Приготвяне

* Натрийте месото със сол и черен пипер. Запържете го в голяма тенджера или тиган в олиото и половината от маслото. След като месото се зачерви добре от всички страни го прехвърлете в съд за печене и го намажете с хряновата паста.

* В мазнината от пърженето налейте бульона и го оставете да поври няколко минути.

* Към месото добавете лука, нарязан на едро. Залейте с бульона  и печете под капак във фурна на 180* за около 1 час. Махнете капака и доизпечете месото докато омекне.

* Смесете настърганите зеленчуци с останалото масло. Посолете и поръсете с черен пипер.

* Извадете месото от фурната. Изсипете настърганите зеленчуци отгоре и загладете за да се получи плътен слой. Върнете ястието във фурната и печете още 30 минути, или докато получите препечена хрупкава коричка. Сипете соса от печенето в сосиера и сервирайте. Да ви е сладко!

* Ако бульона не е солен го посолете. Може да го смесите с малко вино, ако харесвате този вкус. За да получите повече сос увеличете количеството на бульона. Ако сосът ви се стори рядък, сгъстете го с 1 ч.л. нишесте.

b2ap3_thumbnail_pork_breast_crust_parsnips_carrots_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 29 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus