Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3011
  • Печат

Полента-крекери

 

b2ap3_thumbnail_Polenta_crackers_2.jpg

 

Продукти

100 г инстантен грис за качамак (полента-грис)
100 г сусам
250 мл зеленчуков бульон
1-2 с.л. оцет
2 с.л. брашно
4 с.л. олио
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. къри
лют червен пипер по желание
сол и черен пипер на вкус

 

b2ap3_thumbnail_Polenta_crackers_1.jpg


Приготвяне

* В купа смесете качамака и сусама. Залейте с бульона и оставете на стайна температура 2 часа. Прибавете оцета и смелете всичко възможно най-фино в кухненски робот. Сипете брашното, олиото и подправките (подправките може да смените по ваш вкус). Разбъркайте.

* Намажете два листа хартия за печене с малко олио. Изсипете сместа върху единия лист и покрийте с втория. С точилка разточете на тънка кора с дебелина около 2-3 мм. Заедно с хартията пренесете тестото в тава. Махнете горния лист и с остър нож или с ножче за рязане на пица нарежете крекери.

* Изсушете крекерите в загрята на 80 до 100* фурна докато станат хрупкави. Подресете към салата с дип или сос по ваше желание. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Polenta_crackers_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Елена Димитрова Петък, 10 Март 2017

    Йоли,
    чудни крекери, подходящи за всички спазващи постите, и не само.Прекрасна разядка за парти.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 12 Март 2017

    Да, Ели. Няма животински продукти. Много различни крекери от всички останали, които съм опитвала. Който обича вкуса на качамака ще ги хареса. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus