Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2726
  • Печат

Плодова торта

 

Продукти за блата

1 яйце
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
75 г течно масло
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2 праскови

Продукти за крема

400 г заквасена сметана
150 г захар
1 опаковка ванилов пудинг без варене
500 г праскови или кайсии
2 пакетчета желатин (20 г)

Продукти за плодовото желе

500 г праскови или кайсии
100 г кафява захар
1/2 ч.ч. вода
2 пакетчета желатин (20 г)

За гарниране

2 белтъка
80 г захар
1 ванилия
плодове по избор

 

Приготвяне

*  Разбийте яйцето със захарта на пухкав крем. Прибавете млякото,а след това и маслото. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера. Добавете ги към сместа и изсипете тестото в кръгла тортена форма,покрита с хартия за печене. Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете върху тестото. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.


 



 *  За крема пасирайте до гладкост плодовете заедно със захарта. Стопете на водна баня желатина с малко вода и го сипете в плодовото пюре. Разбъркайте сметаната,а пудинга разбийте според описанията на опаковката. Смесете двата крема,прибавете към тях и плодовата смес и разбъркайте добре. Сложете блата в тортена чиния и го стегнете с пръстена на тортената форма. Върху него изсипете крема и оставете в хладилника да се желира поне за 3-4 часа.

*  За плодовото желе нарежете плодовете и ги карамелизирайте с кафявата захар. Добавете водата и варете докато карамела се разтвори. Отстранете от огъня и сипете желатина. Той ще се разтвори от горещите плодове. Пасирайте всичко и след като плодовата смес се охлади я изсипете върху желирания крем. Върнете тортата отново в хладилника за да се стегне и плодовото желе отново за 3-4 часа.

*  Разбийте белтъците със захарта и ванилията докато образуват твърди връхчета. Намажете с глазурата тортата отстрани,а отгоре гарнирайте с плодове по избор. За да останат максимално свежи ги намажете с малко стопен желатин. Да ви е сладко!


 
 
 
последно модифициран в
Отбелязана с: торти

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Toni Вторник, 07 Юни 2016

    Toni

    Zdraveite Yoli.
    Otdavna se vazhi6tavam na receptite Vi, po4erpila sam dosta vdahnovenie ot tiah, za koeto bezkraino blagodaria :)
    V momenta izbiram torta za rojdenia den na da6teri4kata mi. Iksma da e mnogo puhkava, kremoobrazna i MNOGO VKUSNA razbira se ;)
    Tai kato neznam vkusovete na tortite , na koito sam se spriala, iskam da popitam, 6te si podhojdat li BLATAT na praskovenata torta s KREMAT ot Mango tortata :D Mnogo me vpe4atli kremat na Mango tortat, to4no po moi vkus, no ne obi4am orehi v sladki6.....
    Kakav savet bihte mi dali, za da se spriavia dobre?
    Blagodaria Vi i hubav den!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Юни 2016

    RE:Toni

    Благодаря ти за доверието, Тони. Много ще се радвам да опиташ някоя от тортите ми. Надявам се да се получи добре и да се хареса на всички. Имаш чудесен повод за празнуване!

    Много добре си усетила добрата комбинация. Манго+ праскови е повече от чудесно. Лично на мен мангото винаги ми напомня прасковения вкус. Много хубаво ще стане, давай смело. Що се отрася до орехите, те винаги са само вкусово допълнение. Не ги гледай изобщо, просто ги пропусни.

    Благодаря ти още веднъж и весел, незабравим празник желая на всички ви.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus