Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1757
  • Печат

Плодова пита

 

Продукти за подложката

1 яйце
2/3 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.кисело мляко
настъргана кора от 1/2 лимон
1 ванилия
1 ч.ч.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
70 г течно масло

Крем

250 мл прясно мляко
2 жълтъка
5 с.л.захар
2 с.л.пшеничено нишесте
1 ванилия
400 г заквасена сметана

Глазура

500 г пресни сезонни плодове
сироп от 1 ч.ч.вода с 1/2 ч.ч.захар
сок от 1/2 лимон
1/2 капсула лимонова есенция
10 г желанин

 

 Приготвяне

* Разбийте яйцето със захарта, добавете киселото мляко и подправките. Сипете брашното, пресято с бакпулвера и разбъркайте. Накрая прибавете и стопеното масло. Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно форма за пай и изпечете в предварително загрята на 180*фурна.

* Смесете захарта, нишестето и ванилията. Сипете малко мляко и разбъркайте гладка каша. Добавете жълтъците, разбийте добре и разредете с останалото мляко. Сварете крем и го оставете добре да се охлади. Смесете студения крем със сметаната без да я разбивате предварително. Ако е необходимо подсладете с още малко пудра захар.

* Сварете за няколко минути захарния сироп за глазурата. Дръпнете от огъня и прибавете желатина, лимоновата есенция и лимоновия сок. Оставете за изстине и да започне леко да се желира.

* Изсипете крема върху тестената подложка и наредете върху него плодовете. Глазирайте с желатина и охладете добре сладкиша преди да го сервирате. Да ви е сладко!

 

 
последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 29 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus