Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2405
  • Печат

Пилешко филе с майонеза

 

Продукти за 4 порции

600 г пилешко филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. пресен розмарин
настъргана кора от 1/2 лимон
200 г майонеза
галета за паниране
40 г настърган пармезан

 


Приготвяне

* Нарежете месото на дълги филета. Натрийте го с лимоновата кора, нарязания на ситно розмарин, солта и пипера.

* Сипете майонезата в купичка и я разбъркайте с вилица за да стане кремообразна.

* В друг съд смесете галетата и пармезана, и разбъркайте.

* Топнете пилешките филета в майонезата, а след това ги оваляйте в панировката. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 220*. Изпечете месото за 10 - 15 минути, но в никакъв случай не го оставяйте да се пече по-дълго. Резултатът е вълшебен - ще получите крехко месо с хрупкава коричка. Майонезата го прави сочно, а същевременно вкуса е като на панирано пиле. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 25 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus