• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2352
  • 0 коментара
  • Печат

Пилешки гърди по датски

 

 


Продукти за 4 порции

2 бр.пилешки гърди
сол
черен пипер
листа от салвия (пресни или сушени)
1 яйце
брашно
галета
олио

Плънка

30 г масло
30 г брашно
150 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
150 г кашкавал или друго твърдо сирене

Приготвяне

* Направете светла запръжка от маслото и брашното.Постепенно добавете млякото,като бъркате непрекъснато. Получава се гъста,мека смес,подобна на еклерово тесто. Смесете със ситно настърганият кашкавал и овкусете със сол и черен пипер. Накрая прибавете жълтъците. Оставете плънката да изстине.

* Осолете пилешките гърди и ги наръсете с черен пипер. В средата,с остър нож направете разрез, така, че да се получи джоб. Напълнете месото с пълнежа и сложете няколко листенца салвия.

* Панирайте напълнените гърди първо в брашно,след това в разбито яйце и накрая в галета. Загрейте фурната на 250*. Поставете месото в тавичка, покрита с хартия за печене и изпечете за не-повече от 10 - 15 минути в загрятата фурна.Да ви е сладко!

 

 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus