- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 2734
- 0 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Пиле с левурда и рикота
Продукти за 4 порции
600 г бяло пилешко месо
400 г рикота
2 връзки левурда / мечи лук /
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин, 1 с.л. масло
За трохите
2 филии бял хляб, 1 с.л. зехтин, 5-6 листа левурда /мечи лук /
Приготвяне
* Нарежете левурдата, пресния лук и магданоза на ситно. Разбъркайте ги с яйцето и рикотата. Посолете на вкус.
* Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче.
* Намажете тавичка с маслото. В средата на всяко парче месо сложете 2-3 с.л. от пълнежа и завийте на руло. Подредете рулата в тавичката едно до друго и полейте със зехтина.
* Сложете хляба, мечия лук и зехтина в блендер и смелете на трохи. Посипете ги върху месото.
* Изпечете ястието в предварително загрята на 200* фурна за 20 мин. Сервирайте със свежа салата. Може да смените левурдата със спанак, лапад, лобода и други подходящи зелени продукти. Да ви е сладко!
последно модифициран в