Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1961
  • Печат

Пиле с левурда и рикота

b2ap3_thumbnail_pile_20140607-170921_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

600 г бяло пилешко месо
400 г рикота
2 връзки левурда / мечи лук  /
2 стръка пресен  лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин, 1 с.л. масло

За трохите  

2 филии бял хляб, 1 с.л. зехтин, 5-6 листа левурда /мечи лук /

 

b2ap3_thumbnail_pile_6.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете левурдата, пресния лук и магданоза на ситно. Разбъркайте ги с  яйцето и рикотата. Посолете на вкус.

* Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче.

* Намажете тавичка с маслото. В средата на всяко парче месо сложете 2-3 с.л. от  пълнежа и завийте на руло. Подредете рулата в тавичката едно до друго и полейте със зехтина.

 

b2ap3_thumbnail_pile_1.jpg


* Сложете хляба, мечия лук и зехтина в блендер и смелете на трохи. Посипете ги върху месото.

* Изпечете ястието в предварително загрята на 200* фурна за 20 мин.  Сервирайте със свежа салата. Може да смените левурдата със спанак, лапад, лобода и други подходящи зелени продукти. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pile_2.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: пиле ястия с месо

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus