• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2105
  • 0 коментара
  • Печат

Пиле с бадеми и гъби


 

 
Продукти за 4 порции

600 г бяло пилешко месо
100 г бадеми
сол на вкус
4 -5 с.л.олио
8 пресни гъби печурки
1/2 ч.ч.бяло вино
1/2 ч.ч.вода
1/2 ч.л.суха мащерка
1 с.л.нишесте
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Нарежете месото на шницели и го начукайте леко с домакинско чукче. Посолете. Натрошете бадемите и оваляйте в тях месото. Изпържете го в загрятата мазнина за не повече от 30-40 сек.от всяка страна. Извадете пилето в чиния.

* Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в мазнината, в която сте пържили пилето. След това ги посипете с нишестето и добре разбъркайте. Налейте виното и водата и бъркайте докато получите хомогенен сос. Подправете с мащерката и пипера и посолете на вкус. Оставете соса да поври на тих огън няколко минутки. Ако ви се стори гъст го разредете с малко вода и обратното - ако е рядък добавете още малко нишесте, разтворено в малко вода.

* Сервирайте изпърженото пиле върху канапе от гъбен сос. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus