Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5167
  • Печат

Пиле с авокадо и портокал

 

b2ap3_thumbnail_avokado_pollo_1.jpg



   Завършвам теста с  Airfryer с основно ястие от пилешко месо, авокадо и потрокал. Тази рецепта е с пържено месо, към което в края на готвенето се прибавят плодовете. Сготвих ястието в  Airfryer  за да избегна пърженето. Уредът е с кошница, която е решетъчна. Тя помага излишната мазнина да се оттича от храната и горещият въздух да я обгръща равномерно отвсякъде. Да, но този път на мен не ми се искаше от ястието да изтича сос. Нито грам! От друга страна не ми се щеше да има и много мазнина. Ето какво направих: махнах решетъчната кошница и на нейно място сложих малка тавичка, в която сготвих пилето и плодовете. Мазнината, която използвах беше 2 с.л. зехтин за четири порции. Получи се чудесно сочно и ароматно ястие. 

   Като обобщение мога да кажа, че опитах да сготвя в Airfryer  десерт, предястие, риба, аламинут и основно ястие. Доволна съм от резултата - в него се готви вкусно, лесно и бързо. Най-важното е, че в този уред се готви с много малко мазнина, което прави храната здравословна и лека за усвояване от организма. Всички обичаме пържено, не можем да отречем, че е много вкусно. През последните години тенденциите в здравословно хранене са за отхвърляне на пържената храна, или да се намали до минимум. С този иновативен уред можем да се насладим на здравословна вкусна пържена храна, която е приготвена с много малко или без мазнина. Надявам се да съм ви била полезна с тези рецепти и да съм ви дала добри идеи какво още може да сготвите в  Airfryer.  А сега вижте рецептата!

 



Продукти за 4 порции

2 броя пилешки гърди без кост
1 ч.л. мед
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. балсамов оцет
сок от 1/2 портокал
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 авокадо, нарязано на кубчета
1 портокал, нарязан на кубчета
1 с.л. ситно нарязан лук
40 г натрошени бадеми
зелен лук да поръсване

Приготвяне

* В купичка разбъркайте меда, червения пипер, оцета, сока от портокала и 1 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

* Намажете месото с маринатата и го оставете да престои 30 минути.

* В друга купа смесете заедно авокадото, портокала, лука, бадемите и останалия зехтин. Посолете и разбъркайте.

* Включете Airfryer и го настройте на 180* за 27 минути. Загрейте уреда за 2 минути. Извадете парчетата месо от маринатата и ги поставете в малка тавичка. Сложете я в уреда и гответе 25 минути. Отворете  и прибавете плодовете. Гответе до завършване на програмата. Сервирайте ястието топло. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_avokado_pollo_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Красимира Четвъртък, 28 Януари 2016

    Нямам такъв уред. Дали мога да го изпека в тавичка под фолио?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 28 Януари 2016

    Разбира се, Краси. Но е хубаво като мариноваш пилето първо да го запържиш от всички страни и след това да го сложиш за 10 минути във фурна, загрята на 200*. Така месото ще се запечата и ще остане сочно. Благодаря ти.

  • Светулка
    Светулка Събота, 30 Януари 2016

    Йолинка, на това пиле му се каних няколко дена. Днес преминах към действие и резултатът е изключително интересен и вкусен! Все още не съм си поръчала уреда, но определено смятам, че си заслужава след като видях колко разнообразни неща може да се приготвят. Благодаря за споделения опит! Последвах съвета ти към Краси първо да запържа пилето. Комбинацията от авокадо, бадеми, портокал, балсамов оцет много ми допадна. Така де, нещо по-различно от традиционните ястия с пиле, а и като се сервира има приятен екзотичен вид. Благодарности за чудесната рецепта!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 30 Януари 2016

    Благодаря ти Светле. Радвам се, че ти хареса пилето. Само да ти кажа, че по този начин става много вкусно и със сьомга. Даже я предпочитам пред пилето, категорично. Ти обичаш риба, опитай. Тази плодова гарнитура превръща рибата в истинска гурме храна.

  • Гост
    Ruslan Събота, 30 Януари 2016

    Ruslan

    Здравей, сьомгата трябва ли да се запечатва на тиган( грил тиган удачен вариант ли е) и с филе вместо котлет ще се получи ли добър резултат? :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 31 Януари 2016

    RE:Ruslan

    Много, много добро е решението ти! Точно тиган-грил е чудесен вариант! Разбира се, че с филе ще е чудесно, не се колебай изобщо. Истината при тази риба е да не се преизсушава отвътре, но ти знаеш. Само за гарнитурата да кажа нещо: тъй като е риба, не е удачно плодовете да се сготвят в същия тиган в рибената мазнина. С пилето става, но с рибата е е ок. Нали се сещаш, няма да е никак вкусно, ако портокали и ивокадото се ароматизират с рибена мазнина. Затова ги врътни съвсем за минутка в друго тиганче и при самото сервиране сглоби ястието. Благодаря ти за доверието. Радвам се, че ти харесва рецептата. Ако решиш да пробваш ще чакам да споделиш впечатленията си.

  • Гост
    Станил Събота, 30 Януари 2016

    Станил

    Здравейте. Може ли да се сготви в мултикукър?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 30 Януари 2016

    RE:Станил

    Здравей. Да, определено може и в Мултикукър, поне така мисля. Не съм пробвала, но и аз ще опитам. Бих го направила на програма Пържене за да запечатам месото от всички страни. После може би на някоя от програмите за готвене, но за десетина минути. Тук трябва да го наблюдаваш. Прободи месото в най-дебелата му част с клечка. Ако сокът, който излиза не е мътен, розов, а бистър значи месото е готово. Не е добре да се преизсушава, защото става сухо и жилаво. А плодовете да се добавят най-накрая. Да останат максимално цели и сурови, те искат само да сменят леко цвета и вкуса си. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 08 Февруари 2016

    Опитах рецептата и с риба, Йоли. Вече писах коментар за пилето, затова само ще добавя - влезе в графа "любими". Много хубава рецепта!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 09 Февруари 2016

    Много се радвам, че пробва и с риба, Светле. Това са малко странни вкусове и не на всеки биха се харесали, но за да знаем със сигурност това, трябва да опитаме. Като теб, нали? Благодаря ти и за това, мила.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Февруари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus