Публикувано от в в Български гозби
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4684
  • Печат

Пиле магданозлия

 

 Продукти

1 пиле
1 каф.ч.олио
2 с.л.масло
1 глава лук
1 ч.ч.бяло вино
1/2 лимон
2-3 с.л.брашно
1 ч.ч.вода
сол и черен пипер на вкус
5-6 големи връзки магданоз
3 скилидки чесън
1 домат
2 жълтъка
1 ч.ч.кисело мляко

Приготвяне

* Нарежете пилето на порции, измийте го и подсушете с домакинска салфетка. Запържете го от всички страни в олиото и маслото.

* Нарежете лука и го прибавете към месото. След като се задуши налейте виното и сока от лимона, а кората сложете цяла. Ще я отстраните в края на готвенето. Подправете със сол и черен пипер.

* Разтворете брашното във водата и го добавете към месото. Похлупете и оставете да се готви на тих огън докато пилето омекне. Ако соса ви се стори гъст, разредете с още малко вода.

* Когато пилето е почти готово нарежете на ситно магданоза и чесъна.Прибавете ги към ястието и гответе до пълна готовност. Накрая сложете и домата,нарязан на малки кубчета. Той трябва да остане почти суров, целта е да се усеща киселината и целостта му.

* Отстранете гозбата от котлона и застройте с жълтъците и млякото. Ако желаете, сервирайте с картофено пюре. Да ви е сладко!

източник : Време за готвене

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Slavena
    Slavena Четвъртък, 03 Септември 2015

    Мнооого апетитно ! Ще се прави ! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 04 Септември 2015

    Ау, една позабравена манджичка. Много се радвам, че ще я приготвиш, Славена. Надявам се да ви хареса. Благодаря ти!

  • Slavena
    Slavena Петък, 04 Септември 2015

    В момента се готви ! :) :) :p Страхотна си Йоли !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 04 Септември 2015

    Ако знаеш как ме зарадва! Да си оближете пръстите ви пожелавам!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 26 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus