Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5824
  • Печат

Пиле Кордон бльо с бешамел

 

b2ap3_thumbnail_DSC08506.jpg

 

 Продукти за 4 порции

800 г бяло пилешко филе
4 резена пушена шунка
4 резена кашкавал или друго твърдо сирене
сол и черен пипер на вкус
1 яйце, галета, примесена с червен пипер и брашно за паниране
50 г масло

За бешамела

40 г масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
сол на вкус
настъргано индийско орехче - 1/4 ч.л.
кашкавал за поръсване

Приготвяне


* Начукайте на тънки шницели пилешките филета и поръсете със сол и пипер. В единият край на месото сложете по един резен шунка и кашкавал. Прихлупете и панирайте в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. Оставете месото за 10 минути настрани за да изсъхне панировката.

* Разтопете маслото и изпържете за кратко месото докато се зачерви. Прехвърлете го в тавичка.

 

b2ap3_thumbnail_DSC08382.jpg

 

 * За бешамела направете светла запръжка от маслото и брашното. Сгорещете млякото и го налейте навъднъж в брашното. Бъркайте енергично до получаване на гладък сос. Спазвайте принципа горещо към горещо и така няма да се образуват бучки в соса. Другият начин е към студената брашнена запръжка да добавите студено мляко, но никога не шокирайте горещ продукт със студена течност когато готвите. Сложете жълтъците и разбъркайте. Сварете соса за няколко минути като го подправите с индийско орехче, сол и черен пипер.

* Залейте пилешкото месо със соса, поръсете с кашкавал и изпечете ястието за не повече от 20 минути в предварително загрята на 200* фурна.

 

b2ap3_thumbnail_DSC08407.jpg

 

b2ap3_thumbnail__DSC08426.jpg

 

* Ако обичате по-сочни ястия може да увеличите съставките за соса. Може да приготвите пилешкото месо и соса един ден предварително като ги съхранявате в хладилник, но без да ги смесвате. Заливането със соса трябва да стане непосредствено преди печене. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail__DSC08459-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • ionko_p
    ionko_p Понеделник, 02 Февруари 2015

    Приготвих тази рецепта вкъщи и се получи чудесно!
    Само един недостатък има - изцапах една дузина съдове, но това да му е проблема :D
    Препоръчвам я на всички и благодарности на Йоли за споделянето й. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Февруари 2015

    Ех, че хубаво! Благодаря ти от сърце, приятелю! Много се радвам, че ти е харесало ястието. И аз съм същата като теб. Много обичам да цапам и адски мразя да мия. Разбирам те за мръсните купи и тенджери и ти съчувствам. Ама няма как, трябва да се мие после. Благодаря ти отново! Радвам се, че си тук!

  • Гост
    А.Вълков Петък, 08 Януари 2016

    Рецептата е много добра.Правя е вече 2 пъти.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 08 Януари 2016

    Много, много се радвам, че ти харесва. Рецептата ми е завещана от една моя бойна леля, която живее в Щатите. Да не повярва човек, че и там готвят хубаво! Благодаря и да ви е сладко на всички у дома!

  • branka
    branka Неделя, 03 Юли 2016

    Здравей, Йоли! Изпробвах рецептата, но със свинско, както я представи в предаването. Получи се много добре и определено ще я приготвям отново!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 04 Юли 2016

    Много се радвам, че ти хареса, Брани. Това е харесвана рецепта и у нас. Честно казано, и аз я предпочитам със свинско. Май не съм голям почитател на тия бройлери. Особено напоследък никак не ми се нрави пилешкото месо. Благодаря ти, че опита, мила.

    Отговор Отказ

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 27 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus