Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2862
  • Печат

Пикантно пиле за 20 минути

 

b2ap3_thumbnail_spicy_-chicken_.jpg

 

Продукти за 2 порции

гърдите от едно пиле
сол на вкус
1 с.л. настърган джинджифил
1 скилидка накълцан на ситно чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
1/2 ситно нарязана люта чушка
2 с.л. конфитюр от кайсии
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
сол на вкус

Приготвяне

* Загрейте фурната на 220*.

* Разделете месото на две порции и го посолете. Поставете го в тавичка, покрита с хартия за печене.

* Всички останали продукти смесете в купичка и разбъркайте.

* С 2/3 от сместа намажете от всички страни двете парчета месо.

* Изпечете за 15 минути. Извадете пилешкото от фурната, намажете още веднъж с осталата част от пикантната смес  и доизпечете за още 5 минути. Това е, да ви е сладко!

* Преди да намажете месото опитайте на вкус маринатата и я балансирайте според вашия вкус. Ако не обичате люто пропуснете чушката. Не препичайте месото, 20 минути са напълно достатъчни когато фурната е силна и предварително загрята. Пилето трябва да остане меко и сочно.

 

b2ap3_thumbnail_spicy_-chicken_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus