Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2577
  • Печат

Пикантни портокалови бисквити

b2ap3_thumbnail_Stars1.jpg

 

Продукти за тестото

125 г меко масло
70 г пудра захар
2 жълтъка
1 ванилия
200 -220 г брашно

Желе

300 мл прясно изцеден портокалов сок
захар на вкус
сок  от 1/2 лимон
кора от 1 портокал
1 ванилия
1 суха чили чушка
1 пръчка канела
1 звездичка звезден анасон
2 шушулки кардамон
2 гвоздейчета карамфил
1 пакетче желатин

За декориране

стопен на водна баня бял шоколад
кокосови стърготини

 

b2ap3_thumbnail_Stars.jpg

 

 Приготвяне

* Разбъркайте маслото заедно със захарта и ванилията. Добавете жълтъците и с брашното бързо омесете меко тесто като го прибавяте постепенно. Оставете го в хладилника докато приготвите желето.

* Сварете портокаловия сок с всички останали подправки и го редуцирайте до 200мл. Прецедете го и веднага сипете желатина докато течността е още гореща. Разбъркайте и оставете настрана да се охлажда.

* Разточете тестото на малки части върху хартия за печене. Така то няма да залепва и да се начупва. С формичка изрежете звездички. Подредете бисквитките в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 170* фурна до порозовяване.

* Сипете стопения шоколад в хартиена фунийка и отрежете връхчето и като направите малка дупчица. Очертайте бисквитките и веднага ги поръсете с кокос докато шоколада е още мек.

* Запълнете сладките с още течното, но охладено желе и ги оставете да се втвърдят добре. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_star.jpg

 

Ако преди да го сипете в сладките желето се е стегнало, просто леко го затоплете на котлона. За удобство може да го сипете в сладкарска торбичка с тънък накрайник или във фунийка от хартия за печене. Така ще го разнесете равномерно и лесно в средата на бисквитките. Желатинът трябва да е в повече, отколкото обикновено се слага в течност  за да може да се образува плътно желе, което добре да се стегне на стайна температура. Според указанията на пакетчето желатин просто изчислете да е двойно количество.

 Бисквитите са изключително крехки, с богат вкус на аромати и лека парливост. Не се притеснявайте да ползвате люта чушка. Почти загатнатата пикантност ще  изостри сетивата ви и ще ви накара да  поискате още една сладка ... и още една ...

Източник : Genuss

 

b2ap3_thumbnail_Stars2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа сладки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Веселина Вторник, 09 Декември 2014

    Скъпа,Йоли!

    Много ти благодаря за всичко,което правиш.Искам да те попитам,кога трябва да ги направя тези сладки,за да са хубави на Коледа.Благодаря ти предварително !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 09 Декември 2014

    RE:Скъпа,Йоли!

    Благодаря ти Веси. Много си мила! Страшно се радвам, че харесваш рецептите ми.

    Тези бисквити са чудесни, лично аз много ги обичам. И много добре ме подсещаш да ги направя пак и за тази Коледа.

    Спокойно можеш да ги направиш 20 дни предварително, тоест, почвай ги. Маслено тесто е, нищо му няма. А ако искаш да са ти максимално свежи като пълнеж, изпечи си ги отсега, а ги напълни с желето по-нататък. Както решиш.

    Благодаря ти отново и весели празници!

  • Теа
    Теа Събота, 20 Декември 2014

    Днес направих и тях, изключително ароматни, нещо различно и красиво. Благодаря ти много за коледните ти рецепти и идеи, голяма част от сладкишите ми тази година са от твоите и другата седмица близки и приятели ще получат пакетчета с вкусните ти сладки :D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 20 Декември 2014

    Тейка, ти непрестанно ме радваш! Много ти благодаря и за това, че се довери на тази рецепта. Весели и щастливи празнични дни ти желая, мила.

  • Гост
    Кони Неделя, 21 Декември 2014

    Йоли, благодаря ти, прекрасн рецепта! Направих я преди няколко дни във вид на пеперудки, доста си поиграх, но резултата си струваше. Невероятно фини и крехки сладки. Единствено, не се реших да сложа чили чушка в желето, задоволих се с няколко зрънца черен пипер. Толкова ароматно е това желе, къщата ми два дни миришеше прекрасно от него. С това което ми остана от желето намазах тънко един друг вид сладки и ги овалях в кокос. Станаха много сполучливи

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 22 Декември 2014

    Много се радвам, че са ти харесали, Кони. Да, поиграла си си, не са от най-бързите бисквити, но си заслужават труда. Благодаря ти за доверието и милите думи. Весели празници!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 29 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus