Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1744
  • Печат

Пикантни миди

 

Продукти

20-30 пресни миди с черупките
1 голяма връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 с.л. масло
сол и бял пипер на вкус

За бешамела

25 г масло
25 г брашно
300 мл горещо прясно мляко
20 г настърган пармезан
сол, бял пипер и индийско орехче на вкус

 



Приготвяне

* Почистете добре черупките от водорасли, полипи и др.

* Сложете ги в тенджера, захлупете ги и ги сварете докато се отворят черупките. В никакъв случай не слагайте вода в тенджерата. Мидите пускат превъзходен сок, който ви съветвам да си запазите във фризера за някоя друга гозба с морски дарове. Просто го прецедете няколко пъти през някаква фина тъкан и си го приберете в бурканче във фризера. След като мидите се отворят, почистете ги от черупките им като отстраните тревата и жилата, които се намират в средата на ядката.

* Нарежете магданоза и го задушете в маслото, прибавете пресования чесън и подправете със сол и пипер.

* На дъното на половината черупки сложете по малко от задушения магданоз, а върху него поставете по една мидена ядка.

* Направете гъст бешамел от продуктите за соса. За целта запържете маслото и брашното и наведнъж налейте горещото мляко като бъркате непрекъснато. Спазвайте правилото - за да направите добър бешамел без бучици брашно винаги наливайте гореща течност в запръжката. Или я оставете да се охлади и след това налейте студено мляко. Принципа е : горещо към горещо, студено към студено. Отстранете от огъня и подправете с индийско орехче, сол и пипер. Накрая сложете пармезана и разбъркайте.

* Запечатайте мидите с бешамела.

 

* Подредете ги в тавичка с едра сол за да са стабилни при печенето и да не се излее соса от тях. Изпечете ги за кратко докато порозовее бешамела и сервирайте върху подложка от гореща сол. Тя ще ги държи топли по-дълго време. Е,остава да отворите бутилка превъзходно сухо бяло вино. Наздраве!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Кирилка Неделя, 28 Юни 2015

    Най-вкусните миди

  • Yoli
    Yoli Неделя, 28 Юни 2015

    О, така се радвам, че ти харесаха! Много, много съм щастлива! Благодаря ти от сърце!

  • Гост
    Деница Петък, 08 Април 2016

    Страхотно изглежда и сигурно са много вкусни, но ми се струва , че е голяма занимавка :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 10 Април 2016

    Дени, това са едни от любимите ми миди! Може би е малко повече занимавката, но вкуса определено си заслужава. Ще се радвам да опиташ някой път като имаш повече време. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 23 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus