Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4650
  • Печат

Пълнени кюфтета с Philadelphia

 

b2ap3_thumbnail_philadelphia_meatballs_1.jpg

 

Продукти за 6-8 кюфтета

175 г крем сирене Philadelphia с подправки
500 г кайма смес телешко и свинско
½ глава настърган лук
1 скилидка счукан чесън
2 ч.л. сух босилек
1 яйце
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. олио

 

b2ap3_thumbnail_philadelphia_meatballs_2.jpg

 


Приготвяне

*    Омесете добре каймата заедно с лука, чесъна, босилека, яйцето и галетата. Овкусете с със сол и черен пипер.

*    Разпределете каймата на 6 или 8 части. С мокри ръце ги оформете на плоски кюфтета. В средата на всяко сложете по 1 ч.л. от крем-сиренето. Завийте на топче, като се стараете плънката да бъде затворена добре от всички страни с кайма.

 

b2ap3_thumbnail_Philadelphia_3DFront_Herbs175g.jpg



*    Загрейте фурната на 200*. Покрийте тава с алуминиево фолио или с хартия за печене. Подредете кюфтетата и ги намажете с олиото. Изпечете за 20 мин. и сервирайте топли с допълнително Philadelpfia. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_philadelphia_meatballs_3.jpg



*** По време на печене малка част от сиренето изтича, затова е наистина важно каймата да е добре споена. Всъщност, това, което изтича е по-скоро водата от сиренето. То остава вътре като гъст и нежен крем. Пълнените с крем-сирене кюфтета са много сочни и ароматни. Опитайте!

b2ap3_thumbnail_philadelphia_meatballs_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Juliana Петък, 22 Декември 2017

    Великолепни са ...

    Благодаря за чудесната рецепта. Чудесен баланс на подправки / не се бях сетила за босилека, например, а вместо ситно нарязан лук, който не обичам, сложих сока от настърганото количество. Хем ароматизира каймата, хем не се усеща в устата !

  • Yoli
    Yoli Неделя, 24 Декември 2017

    RE:Великолепни са ...

    Благодаря, Юлияна. Много се радвам, че ги опита и ти харесаха. Тоно така, настърганият лук е много по-добър за кайма, отколкото и най-ситно нарязания. Не се усещат парчетата, а овкусява отлично. Благодаря ти отново!

  • Гост
    Милена Неделя, 07 Януари 2018

    Ех, Йоли....прекрасна си! Ако ми подскажеш и някакъв сос или гарнитура, лесни и ефектни в твой стил, ще те обичам още повече! Усмихната нова година ти пожелавам!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 08 Януари 2018

    Благодаря, Миленче! Много се радвам, че ти хареса рецептата. Бих ти препоръчала пюре. Имам си едно много любимо и ще се радвам, ако го опиташ и ти. Заедно свари няколко обелени картофа, резен глава целина, 1 корен пащърнак и една по-кисела обелена ябълка. Разбира се, винаги може да пропуснеш някой продукт, ако го нямаш. След това ги намачкай с масло и сол и разреди със самия бульон от варенето, а не с мляко или сметана. Става много леко и изключително ароматно пюре. Това е.

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 22 Февруари 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus