Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1598
  • Печат

Пелте от бъз

 

b2ap3_thumbnail_Holundergelee_2.jpg

 

Продукти

1 литър пресен ябълков сок
10 цвята от бъз
1 лимон
600 г захар
1 ч.л. винена киселина (лимонтузу)
1 с.л. ябълков пектин

 

b2ap3_thumbnail_Holundergelee_1d.jpg

 

Приготвяне

*  Сварете за 5 минути ябълковия сок, цветовете бъз и лимона, нарязан на парчета. Оставете сока да престои няколко часа. Изстискайте парчетата лимон от сока им, отстранете цветовете бъз и прецедете през марля.

* Кипнете течността заедно със захарта. Варете 2 - 3 минути. Разтворете пектина с 1 чаша от горещия сироп и го прибавете към останалия. Варете още 5 минути, добавете лимонтузуто и разбъркайте.

* Сипете пелтето в чисти сухи буркани и веднага затворете с капачките. Съхранявайте го на сухо място.

* Може да направите пелте само от бъзов сок, но аз исках да използвам киселината на ябълките. Избрах зелени, но чудесно би станало и с червени ябълки.

* Получи се страхотно пелте, ароматно и свежо. Освен, че е вкусно на филийка или с палачинки, пелтето е чудесно за овкусяване на кремове и сладкиши. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Holundergelee_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: сладки закачки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus