Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3271
  • Печат

Печени бухти

 

b2ap3_thumbnail_baked_-buns_.jpg

 

Печени бухти

Продукти

500 г бяло брашно
7 г суха мая
80 г захар
240 мл хладко прясно мляко
ванилия
1 ч.л. настъргана лимонова или портокалова кора
щипка сол
2 яйца
120 г стопено масло
1 - 2 с.л. брашно за доизмесване
400 г конфитюр по избор
пудра захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_baked_-buns_1.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте брашното с маята и захарта. Разделете брашното на две части.Направете кладенче в едната част брашно и сипете вътре млякото, ванилията, солта, цитрусовата кора, яйцата и почти цялото масло. Разбъркайте всичко с миксер като ползвате спираловидните бъркалки за тежко тесто. Омесете меко тесто като прибавите и останалото брашно. Ако тестото е лепкаво добавете още малко брашно.

* Сложете тестото в голяма купа и го оставете да удвои обема си за около час.

* От втасалото тесто оформете руло и го нарежете на 12 парчета. Разтеглете всяко парче на питка, сложете в центъра по 1 с.л. конфитюр  и добре загънете тестото като бохча.

* Намажете с масло кръгла кексова или тортена форма с дупка в средата. Подредете бухтите плътно една до друга като преди това ги намажете с останалото стопено масло.

* Оставете бухтите да втасат за още 30 минути и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180* за около 30 - 35 минути. Сервирайте ги топли, поръсени с пудра захар. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_baked_-buns_3.jpg

b2ap3_thumbnail_baked_-buns_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: бухти козунак мая

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ани Петък, 20 Март 2015

    zebra

    Йоли може ли да ги приготвя от вечерта . И къде да ги съхранявам докато не ги направя.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Март 2015

    RE:zebra

    Здрасти Ани. Питаш ме за неизпечени, нали? Можеш да ги направиш от вечерта и да ги оставиш както са в тавата в хладилника. Сутринта просто да ги изпечеш в загрята фурна. Те ще втасат в хладилника. Не мога да ти гарантирам, че ще станат прекрасни, никога не съм правила така, но това е единственото решение, ако искаш напълно да ги приготвиш от предния ден и само печенето да оставиш за следващия. Друго бих ти препоръчала. Направи си тестото от предния ден и го сложи в намазнен с олио плик и после в хладилника. На сутринта тестото ще е втасало, оформи си бухтите и ги сложи в топла фурна за 20 минути да се надигнат и след това ги изпечи в загрята фурна. Ще ти се удължи малко работата, но може би ще е по-добре от първият вариант. Макар, че и така ще се получи, сигурна съм.

  • Гост
    Албена Гигова Сряда, 30 Декември 2015

    Благодаря!

    Години наред прескачах всяка рецепта,в която имаше думите "мая","месене","втасване". На бая години съм и нямам оправдание за такива страхове,според хората около мен,защото се справям повече от добре с всички аспекти на кулинарията без месените на ръка неща и желатина. през лятото заедно с моя близка направихме билковите хлебчета.Получиха се уникални.Отдадох го на нейната помощ(тя е професионален хлебар).В момента ми гостува българче,което следва в съседен щат и има дълга ваканция. Реших предновогодишно да направя на него и сина ми тези бухти. БЛАГОДАРЯ ТИ, ЙОЛИ! Не знам как да ти изпратя снимки. Не е за вярване какво направих! Станаха толкова хубави,че имам само снимки преди,във,но Не и СЛЕД фурната. Започвам с твоите рецепти подред и ще се наслаждавам на "новите" си умения,отключени от заразителните ти рецепти!
    Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
    Весели празници!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 31 Декември 2015

    RE:Благодаря!

    Мила Бени, скоро не съм получавала толкова мил коментар! Така ме усмихна! Благодаря ти от сърце, мила. Много се радвам, че съм допринесла поне малко за преодоляването на страха ти от месенето. Виждаш, че уменията са си само и единствено твои. Аз каквото и да напиша, както и да го обясня не меся и не пека вместо теб. Ти сама го правиш. Затова само трябва да си повярваш и да имаш желание. Е, имаш ги и двете! Благодаря ти отново и весело послрещане на Новата 2016 година. Бъди ми здрава!

  • Гост
    Албена Гигова Петък, 01 Януари 2016

    RE:RE:Благодаря!

    Благодаря за хубавите думи!
    Още веднъж весели празници!
    Пожелавам ти много здраве и щастие! :)

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus