• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3840
  • 4 коментара
  • Печат

Бадемов тарт с круши

 

b2ap3_thumbnail_pear_almond_tart_1.jpg

 

Продукти:

300 г бутер тесто Bella
2 круши
150 г бяло вино или розе
100 мл вода
40 г кристална захар
малка пръчка канела
1-2 зърна кардамон
75 г меко масло
75 г пудра захар
ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
1 яйце
2 с.л. бадемов ликьор или 1/2 капсула есенция горчив бадем
80 г фино смлени бадеми
3 с.л. брашно
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

* Кипнете виното, водата, кристалната захар, канелата и кардамона. Махнете от котлона и добавете крушите - обелени, почистени от семките и нарязани на половини. Оставете ги да се овкусят докато всичко изстине. Може да ги приготвите от предния ден и съхраните в хладилника.

* От бутер тестото отрежете три еднакви дълги ленти. Сложете ги една върху друга и ги изпечете до леко порозовяване за около 20 мин. в предварително загрята на 180* фурна. Извадете от фурната и охладете.

* За крема разбъркайте с бъркалка маслото и пудрата захар. Добавете ванилията, лимоновата кора, яйцето и ликьор. Смесете бадемите с брашното и ги сипете в маслената смес. Разбъркайте отново.

* Нанесете крема върху изпечената основа от бутер тесто. Отгоре наредете крушите, като предварително ги отцедите и подсушите със салфетка. Изпечете сладкиша за още 20-25 мин. в загрята на 180* фурна докато бадемовия крем порозовее. Сервирайте сладкиша обре охладен, поръсен с пудра захар. Да ви е сладко!

*** Броят на крушите зависи от големината им. Ако са малки може да ползвате до 3 круши. Сиропът от поширането може да използвате за други плодове или за сиропиране на блат за торта.

 

b2ap3_thumbnail_pear_almond_tart_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: бадеми бутер тесто круши

Коментари

  • Гост
    Eva Toneva Събота, 10 Ноември 2018

    Чуден е, Йоли, а снимките все по-красиви! ❤️

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 12 Ноември 2018

    Ами имам си страхотна учителка аз, това е. Благодаря, Евка!

  • Гост
    Кристина Славова Четвъртък, 07 Март 2019

    Здравей Йоли! Мога ли да попитам, дали трябва да надупчим леко с вилица третият слой от бутер тестото преди предварителното печене или няма нужда?

  • Yoli
    Yoli Петък, 08 Март 2019

    Криси, аз не го дупча. Правя това само, ако не искам тестото много да се надигне. Тук ми е нужно обратното. Но винаги можеш да надупчеш и трите кори, наистина е по твоя преценка. Ще се радвам да опиташ тарта, вкусен е. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Март 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus