Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1732
  • Печат

Патладжанени сармички

 


Продукти

1 патладжан
250 г кайма
1 малка главичка кромид лук
1-2 скилидки ситно нарязан чесън
2 с.л. бренди
1 с.л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус

За доматения сос

500 г настъргани домати
1 малка главичка кромид лук
2 дафинови листа
1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки пресован чесън
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
сол на вкус

 

 



Приготвяне

* Омесете добре каймата със ситно нарязаният лук ,чесъна,  брендито и естрагона. Подправете със сол и пипер.

* Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина. За улеснение ползвайте рендето за рязане на чипс. Гриловайте филийките леко на скара или в тиган-грил без да слагате мазнина.

* Завийте малки сармички в грилованите патладжани и ги подредете в тавичка плътно една да друга.

 

 

 
 
* Смесете настърганите домати със ситно нарязания лу , чесъна, босилека и дафиновите листа. Овкусете със захарта, нарязаният босилек и сол. Накрая добавете олиото и разбъркайте. Изсипете суровия доматен сос върху патладжаните.

 

 

 * Изпечете ястието в силна фурна до желаната от вас гъстота на соса. Сервирайте сармичките топли. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Анна Вторник, 14 Юни 2016

    Получи се много вкусно, само че при мен с 2 патладжана :) благодаря за рецептата!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Юни 2016

    Благодаря ти Ани. Радвам се, че са ти харесали сармичките. Малко е пипкава тази рецепта, но става вкусно наистина. Отдавна не съм я правила, подсещаш ме тъкмо навреме.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus