• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7718
  • 0 коментара
  • Печат

Патладжанени рулца с моцарела и сос песто

 

 


Продукти

1 патладжан
200 г моцарела
30 г настърган пармезан
1 голям домат
3-4 с.л. зехтин

За соса

1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки чесън
1 каф.ч зехтин
20 г настърган пармезан
2 с.л. предварително запечени кедрови ядки
сол на вкус


Приготвяне

* Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина. Ако имате ренде за рязане на чипс не се колебайте да го използвате. Ако се притеснявате, че патладжана може да горчи, първо го посолете и оставете за 20 мин. да пусне горчивината си. След това го изплакнете и подсушете.

* В средата на всяка лента патладжан завийте парченце моцарела и поръсете с пармезан. Завийте ги на рулца и подредете плътно едно до друго в тавичка.

* Нарежете домата на тънки кръгчета и ги наредете между рулцата. Полейте всичко със зехтин, посолете и изпечете в силна фурна за 30 минути.

* За пестото счукайте в хаванче босилека заедно с чесъна и солта. Долейте зехтин, прибавете и кедровите ядки. Накрая сложете и сиренето.

* Полейте топлите рулца със соса и сервирайте веднага. Да ви е сладко!

 

 

 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 19 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus