Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2062
  • Печат

Патладжанен крамбъл

 


Продукти за 4 порции

1 голям патладжан
2-3 с.л.зехтин
риган - пресен или сух
120 г синьо сирене или Горгонзола
120 г предварително запечени ядки по избор
сол и черен пипер на вкус

За маслените трохи

50 г меко масло
1 ч.ч.брашно
1/4ч.л.сол
1/2ч.л.сух риган
белени слънчогледови семки за поръсване

Приготвяне

*  Обелете патладжана, нарежете го на кубчета и го изкиснете за 10 минути в подсолена вода. Изплакнете го и задушете в мазнината докато омекне. Ако е нужно добавете малко вода. Овкусете със сол, черен пипер и риган.

*  Разпределете патладжана в 4 плитки купички, натрошете върху него сиренето и посипете  с ядките.

 

 



*  Разбийте с миксер маслото, добавете брашното, солта и ригана. Разбъркайте докато получите дребни маслени трохи.

*  Посипете с трохите патладжана, поръсете със слънчогледовите ядки и запечете ястието до порозовяване.




*  Сервирайте ястието топло.

Ако желаете може да добавите и други зеленчуци,както и да смените ригъна с предпочитана от вас подправка. Да ви е сладко!


последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ели Събота, 07 Ноември 2015

    6+

    Направих го :D Не е типичен за българската кухня,но е много вкусно и ефектно ястие!Приготвя се бързо и лесно,става и за домашна консумация и за гости.Не запекох предварително ядките,но пак беше страхотно.Всички в къщи го оцениха високо и искат да го правя по-често.
    Благодаря за рецептата!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Ноември 2015

    RE:6+

    Веднага си давам бележника да ми напишеш шестицата! Ураааааа!!!!

    Благодаря ти много, Ели! Страхотно ме зарадва! Права си, изобщо не е българска рецепта, да не кажем - никаква рецепта. Просто една измислица. Затова много се радвам, че ви хареса!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus