• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3107
  • 2 коментара
  • Печат

Патладжанен крамбъл

 

 b2ap3_thumbnail_crumble-1.jpg


Продукти за 4 порции:

1 голям патладжан
2-3 с.л. зехтин
риган-пресен или сух
120 г синьо сирене
120 г предварително запечени ядки по избор
сол и черен пипер на вкус

маслени трохи:

50 г меко масло
1 ч.ч. брашно
1/4ч.л. сол
1/2ч.л. сух риган
1-2 с.л. кедрови ядки


Приготвяне:

*  Обелете патладжана, нарежете го на кубчета и го изкиснете за 10 минути в подсолена вода. Изплакнете го и задушете в мазнината, докато омекне. Ако е нужно добавете малко вода. Овкусете със сол, черен пипер и риган. Разпределете патладжана в 4 плитки купички, натрошете върху него сиренето и посипете  с ядките.

 

b2ap3_thumbnail_crumble-2.jpg
 
 

*  Разбийте с миксер маслото, добавете брашното, солта и ригана. Разбъркайте, докато получите дребни маслени трохи. Посипете ги върху патладжана, поръсете с кедрови ядки и запечете ястието до порозовяване. Сервирайте ястието топло. Ако желаете може да добавите и други зеленчуци,както и да смените ригъна с предпочитана от вас подправка. Да ви е сладко!

b2ap3_thumbnail_crumble-3.jpg
последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Ели Събота, 07 Ноември 2015

    6+

    Направих го :D Не е типичен за българската кухня,но е много вкусно и ефектно ястие!Приготвя се бързо и лесно,става и за домашна консумация и за гости.Не запекох предварително ядките,но пак беше страхотно.Всички в къщи го оцениха високо и искат да го правя по-често.
    Благодаря за рецептата!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 09 Ноември 2015

    RE:6+

    Веднага си давам бележника да ми напишеш шестицата! Ураааааа!!!!

    Благодаря ти много, Ели! Страхотно ме зарадва! Права си, изобщо не е българска рецепта, да не кажем - никаква рецепта. Просто една измислица. Затова много се радвам, че ви хареса!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 25 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus