Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2486
  • Печат

Пъстра салата

 

b2ap3_thumbnail_beet_-Salad_1.jpg

 

Продукти за 4 салати

2 глави червено цвекло
3 твърди круши
4 с.л. стафиди
4 с.л. сурови тиквени семки
1 с.л. мед
1 каф.ч. червено вино
балсамов оцет на вкус
сол на вкус
няколко стръка прясна мащерка
зехтин
4 големи с.л. заквасена сметана

 

b2ap3_thumbnail__beet_-Salad_2.jpg

 

Приготвяне

* Обелете цвеклото и го сварете до слабо омекване в силно подсолена вода. Охладете го в студена вода и го нарежете на филийки.

* Почистете две круши от семките и кората и ги нарежете на кубчета. Смесете ги със стафидите и листенцата от мащерката, и мариновайте всичко в червеното вино, оцета, солта и меда. Опитайте на вкус и ако желаете може да добавите още оцет или мед. Оставете крушите и стафидите в маринатата за 20 минути. Може да ги мариновате и по-дълго време, имайте пред вид, че ще се оцветят в по-силно червено.

 

b2ap3_thumbnail_beet_-Salad.jpg

 

* Нарежете третата круша на филийки без да я белите.

* В голяма чиния подредете кръгчетата цвекло и круша като леко ги застъпвате. Върху тях сипете маринованите кубчета круша. Поръсете с тиквените семки.

* С вилица разбъркайте сметаната с малко сол. Сипете я най-отгоре върху салатата. Полейте с малко зехтин и сервирайте с няколко връхчета прясна мащерка. Да ви е сладко!

* Може да направите 4 персонални салати вместо една обща. Салатата е много вкусна и с кисела ябълка. Пропорциите са относителни. Променете ги според вкуса си.

 

b2ap3_thumbnail_beet_-Salad_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: салати

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus